Már tudjuk, miért lesz bajnok a Manchester United

Zlatan Ibrahimovic, foci
This file photo taken on May 10, 2016 shows former Paris Saint-Germain (PSG) Swedish forward Zlatan Ibrahimovic posing in Paris. Zlatan Ibrahimovic said on June 30, 2016 that he is joining Manchester United, ending intense speculation about where the 34-year-old Swedish superstar will be playing next season. "Time to let the world know. My next destination is Manchester United," he wrote on Instagram, complete with a picture of the United badge. MARTIN BUREAU / AFP
Vágólapra másolva!
Pénteken végleg eldőlt, hogy a Paris Saint-Germaintől távozó Zlatan Ibrahimovic a Manchester Unitedben folytatja pályafutását. A svéd klasszissal a MUTV készített interjút.

„Nagyon izgatott és szuperboldog vagyok. Sok tárgyaláson vagyunk túl, de eljött a pillanat, amikor végre minden a helyére került. Örülök, hogy most már csak a Manchesterre kell koncentrálnom. Ott voltam az Európa-bajnokságon, de többet kellett beszélnem a jövőmről, mint az Eb-ről. Az, hogy a MU-hoz szerződtem, olyan volt, mint a Mayweather-Pacquiao bokszmeccs. Azt mondták, sohasem fog megtörténni, aztán mégis. Szeretnék köszönetet mondani a csapatnak és persze José Mourinhónak is” – nyilatkozta.

A svéd csatár és a portugál edző a 2008–2009-es idényben már dolgoztak együtt, akkor az Internél nyertek olasz bajnokságot.

Zlatan Ibrahimovic Forrás: AFP/Martin Bureau

„Szép emlékeim vannak vele kapcsolatban, sajnáltam, hogy csak egy évig dolgoztunk együtt. Sokat tanultam tőle és alaposan megismertem. Mindketten győztes típusok vagyunk, tudjuk, mit akarunk, és ez a legfontosabb. Akárhová is megyünk, mindig győzni akarunk” – jelentette ki.

A klasszis az elmúlt 11 szezonban tíz bajnoki címet nyert, és azt várja, hogy a Manchester Unitedet is a csúcsra vezesse.

„Azért jöttem, hogy nyerjünk, nem az időmet szeretném vesztegetni és az időjárásról csevegni. Mindent megteszek, hogy elérjük a legfőbb céljainkat” – tette hozzá.