Ancelotti nem készül forradalomra a Bayernnél

Bayern München, foci, Carlo Ancelotti
Bayern Munich's new Italian head coach Carlo Ancelotti leads the first training of the German first division Bundesliga football club FC Bayern Munich, in Munich, southern Germany on July 11, 2016. / AFP PHOTO / GUENTER SCHIFFMANN
Vágólapra másolva!
Elődje, Pep Guardiola útját követné Carlo Ancelotti, a Bayern München labdarúgócsapatának új vezetőedzője, akit hétfőn mutattak be hivatalosan.

"A barátom, Guardiola nagyszerű munkát végzett, én pedig nem azért vagyok itt, hogy forradalmat csináljak. Megpróbálom folytatni, amit elkezdett, és jó, támadóstílusú futballt játszatni a csapattal" - mondta Ancelotti a hétfői sajtótájékoztatón.

Guardiola három idényen keresztül irányította a münchenieket, akik mindháromszor megnyerték a Bundesligát, de a Bajnokok Ligájában rendre az elődöntőben búcsúztak. A spanyol tréner nem hosszabbította meg a szerződését, és a Manchester Cityhez távozott. Ancelotti elmesélte, hogy kollégája egy rövid üzenetet ("Sok szerencsét!") hagyott számára az edzői iroda falán.

Carlo Ancelotti bemutatkozott Münchenben Forrás: AFP/Guenter Schiffmann

A tapasztalt olasz szakvezetőtől azt várják, hogy az AC Milan és a Real Madrid után nyerje meg a Bajnokok Ligáját a Bayern Münchennel is, de ő nem volt hajlandó ígéretet tenni erre. "Meg kell próbálnunk jól szerepelni és nyerni minden sorozatban, de nem vagyok mágus, és nem a Bayern az egyetlen klub, amely a BL-címre hajt" - közölte.

Ancelotti és Karl-Heinz Rummenigge klubelnöke elmondta, hogy nem tervezik új játékosok szerződtetését, de a lehetőséget egyikük sem zárta ki. "Nagyon jó csapatunk van, nem beszéltünk új emberekről, de az átigazolási piac augusztus végéig nyitva van" - magyarázta az olasz edző Ancelotti mondta. Rummenigge hozzátette, hogy senki előtt nem csukják be az ajtót.

Forrás: AFP/Guenter Schiffmann

A Bayern eddig két játékost igazolt idén nyáron: a középhátvéd Mats Hummels a Borussia Dortmundtól, a friss Európa-bajnok, és a torna legjobb fiatal futballistájának választott portugál Renato Sanches pedig a Benficától érkezett. A német sportsajtó értesülései szerint Mario Götze és Medhi Benatia elhagyja a klubot, de ezt Ancelotti és Rummenigge sem erősítette meg.

Ami viszont vasárnap hivatalossá vált: távozott a sport sportigazgatója, Matthias Sammer, állítólag a 48 éves, játékosként Európa-bajnok és aranylabdás szakember saját kérésére került sor a válásra.