Egy perc után vezetett, végül leégett a Loki az Európa Ligában

Debrecen, 2016. július 14. A debreceni gólszerző Tisza Tibort (b3) köszöntik csapattársai, Szakály Péter (j), Holman Dávid (b) és Korhut Mihály (b2) a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének második fordulójában játszott Debreceni VSC - FK Tarpeda Zsodzina mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2016. július 14-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Nehéz helyzetbe navigálta magát a helyzetek sokaságát elpuskázó Debrecen, amelyik hiába szerzett már a 2. percben vezetést, végül kikapott a Nagyerdei Stadionban a fehérorosz Torpedo Zsogyinótól. Két góllal kellene nyerni idegenben a jövő heti visszavágón.

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés:
Debreceni VSC-TEVA - FK Torped Zsodzina (fehérorosz) 1-2 (1-1)
Debrecen, 6000 néző, v.: Trattou (ciprusi)
DVSC: Radosevic - Jovanovic, Brkovic, Mészáros R., Korhut - Mészáros K. (Djelmic 63.), Varga J., Holman (Ferenczi 82.), Szakály P. - Castillion (Takács 57.), Tisza
Torpedo Zsogyina: Fomicsev - Scserbo, Klopockij, Cseljagyinszkij, Pankovec - Afanaszjev, Hacsaturjan (Pavjukavavec 80.), Sapoval, Gyemidovics - Lucevics, Zaginajlov (Trapaska 69).
g.: Tisza (2.), illetve Zaginajlov (23.), Klopockij (88.)
sárga lap: Brkovic (50.), Mészáros K. (52.), Varga J. (88.), illetve Pankovec (25.), Sapoval (31.), Scserbo (68.)

Úgy látszik, hogy a fehérorosz csapatok mumusai a DVSC-nek, de eddig csak a BL-főtáblára is odaérő BATE Boriszov fogott ki rajta, most már az előző kiírás 7. helyezettjével sem bírtak.

Jól kezdett pedig a Debrecen, olyannyira, hogy Tisza Tibor megpattanó kapáslövésével rögtön a második percben megszerezte a vezetést.

Geoffry Castillion hagyta ki a legtöbb helyzetet Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A Loki a bekapott gól után is többet támadott, de a legnagyobb helyzeteket is kihagyták a debrceniek: Castillion az öt és felesről lőtt a kapu fölé, Tisza pedig becsúszva gurított el egy labdát keresztbe a kapu előtt, ahelyett, hogy begyömöszölte volna.

Kettőből egyet

A fehérorosz kupagyőztes az első félidőben kétszer jutott el a debreceniek kapujáig, de az elsőből rögtön gólt is szerzett: a 25. percben Brkovics fejelt ki középre egy beadást, Zagynajlov pedig 16 méterről kapásból a bal alsó sarokba lőtt.

A váratlan egyenlítés után is többet támadott a Loki,

igazán nagy helyzetük azonban csak egy volt,

amikor Szakály beadására érkezett Mészáros Karol, de csak belekapni tudott a labdába, így azt Formicsev kapus elcsípte pár centivel a gólvonal előtt.

A második félidőt kicsit idegesen, kapkodva kezdte a magyar bronzérmes. Akadozott a támadójáték, a vendégek pedig az első negyedórában többször is eljutottak a hazai kapuig.

A félidő közepéig kellett várni az első debreceni ziccerre,

akkor Szakály passza után a pár perccel korábban beállt Takács Tamás lőtt az oldalhálóba, majd öt perccel később újra ő került helyzetbe, miután a jobb oldalról befelé cselezett, de 14 méterről fölé tüzelt.

Kevesen gondolták, hogy bukás lesz a vége Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az utolsó negyedórát megnyomta a Loki, és egyre többször jutott el a vendégek kapujáig, nagyot védenie azonban mégis Bozsidar Radosevicsnek kellett Scserba lövése után.

Fekete leves

A 88. percben pedig jött a hideg zuhany, egy 28 méterről megítélt szabadrúgást Klopotszkij bombázott a jobb felső sarokba, 1-2. Sőt, a hosszabbítás 2. Percében csak Radosevics két bravúrja mentette meg a Lokit a harmadik góltól.

A jövő heti visszavágót két góllal kellene nyernie a Lokinak a továbbjutáshoz.