Siralmas játékkal és egy kínos büntetőpárbajjal ért véget a Fradi BL-szezonja

Budapest, 2016. július 20. Ferencvárosi játékosok a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában az albán Partizani ellen játszott mérkőzés végén a Groupama Arénában 2016. július 16-án. A Ferencváros nem jutott be a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójába: a zöld-fehérek 1-1-es rendes játékidő és hosszabbítás után a tizenegyespárbajban alulmaradtak. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A magyar bajnok többnyire kilátástalan játékkal, tizenegyesekkel esett ki az albán Partizani Tiranával szemben. Oliver Hüsing szerencsétlen öngólja, az albánok kellemetlen stílusa és a rettenetes tizenegyesek megpecsételték a Fradi sorsát. 

Ferencváros – Partizani Tirana 1-1 (1-1, tizenegyesekkel 1-3)
Groupama Aréna, 8752 néző Vezette: K. Thover (észt)
Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Hüsing, Leandro, Ramírez – Pintér Á., (Nagy D. 46.) Gera – Varga R., (Sesták 46.) Trinks (Djuricin, 66.), Lovrencsics – Böde
Partizani Tirana: Hoxha – Arapi, Krasniqi, Kalari, Ibrahimi – Vila, Trashi, Batha (Ekuban 26.) – Fili (Bardhi, 82.), Ramadani, Torassa (Atanda, 70.)
Gól: Gera (14.), ill. Hüsing (40., öngól)
Sárga lap: Böde (22.), Ramírez (50.), Gera (52.), ill. Krasniqi (12.), Torassa (35.), Atanda (73.)

A Ferencváros az első percektől kezdve igyekezett nyomást gyakorolni az albánokra, a Partizani azonban nem mutatta az ijedtség jeleit. Megszállták a középpályát, ahol 20-30 méterre szűkítették a területet, és igyekeztek lezárni a széleket a felfutó Ramírez, valamint Lovrencsics és Varga Roland előtt.

Ha pedig megszerezték a labdát, akkor az elöl sertepertélő Filit keresték, aki az első találkozón hatalmas gólt lőtt Dibusz Dénesnek.

A 12. percben Ramírez tört be lendületesen az albán tizenhatoson belülre, eltolta a labdát Krasniqi mellett, aki már csak az ecuadori védőbe tudott belerúgni – tizenegyes. Amit Gera Zoltán nagyon pontosan rúgott a jobb kapufa mellé, így hiába érezte Hoxha kapus a sarkot, nem érhette el a labdát (1-0).

Egy perc sem telt el, amikor Leandro nagyon rosszul próbálta hazaadni a labdát, csak Filin múlott, hogy a kapu mellé emelt a kifutó Dibusz fölött. Az albánoknak rögtön sürgősebb lett, a hazai védelem pedig iskolás hibákkal asszisztált az albán támadásokhoz.

A 26. percben ennek ellenére is a Fradi növelhette volna az előnyét, ha az észt Thover játékvezető befújta volna a második tizenegyest is, miután Arapi felrúgta Bödét a tizenhatoson belül – egyértelmű volt a helyzet, rejtély, hogy mit látott a játékvezető. Tíz percet kellett várni egy újabb Fradi-helyzetre, ekkor Hüsing csúsztatott kevéssel a kapu mellé Lovrencsics beadása után.

Ramírezt buktatja az albán védő – 11-es Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A túloldalon a csereként beállt ghánai Ekuban jelentett veszélyt. Illetve maga a Fradi védelme volt igazán veszélyes saját magára: az eladott labdák után a 40. percben Hüsing talált egyszerre szörnyen és parádésan egy labdát, ami védhetetlenül szállt Dibusz kapujának bal felső sarkába (1-1).

Hüsing öngólja:

Majd a folytatásban

A szünetben az öltözőbe vonuló Gera Zoltán azt mondta az M4 Sportnak, hogy a második félidőben kijönnek, és megnyerik a meccset, ennek szellemében

Thomas Doll kettőt is cserélt

– Pintér helyére Nagy Dominik, Varga helyére pedig Sesták érkezett – már az első percben hatalmas helyzetet alakítottak ki, de Lovrencsics külsővel betekert labdáját Böde öt méterről a kapu mellé tudta fejelni.

Ezt a tizenegyest még magabiztosan lőtte be Gera Zoltán Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az 55. Percben Sesták tört be ígéretesen az albán tizenhatoson belülre, de Trinks nagyon rosszul találta el a visszagurítását. Az albánok folyamatosan húzták az időt, szinte percenként „szorult ápolásra” egy-egy játékosuk.

25 perccel a rendes játékidő vége előtt Trinks helyére Djruicin állt be, azaz

a Fradi három csatárral készült végigtámadni a hátralévő időt.

Igazán nagyon nyomást azonban így is csak percekig tudott gyakorolni a vendégekre.

A 74. percben Hüsing majdnem jóvátette a hibáját, de Lovrencsics szabadrúgása utáni közeli fejesét bravúrral védte az albán kapus. Az utolsó tíz percet ugyan megnyomta a Ferencváros, a Tirana alig jött át a felezővonalon, de

hiányzott egy igazán jó beadás vagy egy pontos lövés,

az egyetlen valamirevaló Bödéé volt a 91. percben, de azt könnyedén fogta Hoxha – így jöhetett a hosszabbítás.

Böde Dániel ezúttal csak szenvedett az albán kapu előtt, egyetlen igazán nagy helyzetét pedig kihagyta Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Ahol változatlanul ment minden tovább – a Fradi elképzelés nélkül erőlködött, az albánok pedig minden lehetséges módon húzták az időt. A hosszabbítás második félideje már izgalmat sem tartogatott, az albánok arra rúgták a labdát, amerre álltak, a Fradi pedig a meccs végére teljesen elkészült az erejével. Ahogy az várható volt, tizenegyesek döntöttek a továbbjutásról.

Kínos lett a vége

Az albán kapus, Hoxha rúgta az elsőt, és kíméletlenül „bepanenkázta”, igaz Dibusz majdnem visszaért az emelésre (1-0).

Szép mozdulat volt...

Utána pedig megfogta Gera lövését (1-0). Vila következett, aki mellé rúgta (1-0). Jött Sesták, és borzalmasan rúgta (1-0), Hoxha mosolyogva fogta. Trashi bevágta (2-0), és végre Nagy Dominik is belőtt egyet (2-1). Ekuban laposan a bal alsóba rúgta (3-1). Ramírez is kihagyta – a Ferencváros pedig kiesett, és koncentrálhat az NB I küzdelmeire.