A Fradinál jövő héten értékelik a BL-blamázst

Orosz Pál fradi FTC foci ÉPÜLET Foglalkozás lelátó stadion SZEMÉLY vezérigazgató
Budapest, 2014. július 28. Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója a Groupama Arénában 2014. július 28-án. Augusztus 4-én, a Chelsea elleni stadionavató labdarúgó-mérkőzés előtt hat nappal a Ferencváros és az Újpest öregfiúk csapatainak összecsapásával rendezik meg az FTC új stadionjának főpróbáját. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A Ferencváros szerdán tizenegyesekkel alulmaradt az albán Partizani Tiranával szemben, így rögtön kiesett a Bajnokok Ligájából, és az Európa Ligában sem folytathatja, így véget ért számára az európai kupaszereplés. Az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatóját, Orosz Pált is sokként érte a korai kupabúcsú.

"A futballban van egy mondás, mely szerint az eseményeket soha ne másnap értékeld. Ehhez tartjuk magunkat mi is. Sokként ért bennünket a szerdai kiesés. De ma (csütörtökön) még nem szeretnénk ezzel foglalkozni, nem szeretnénk, hogy bármiféle döntésünket vagy a konzekvenciát az érzelmeink befolyásolják. Hagyjuk egy kicsit leülepedni az egészet, és utána nézzük majd át, hogy tulajdonképpen mi is történt, és milyen okokból történhetett, és milyen lépéseket szükséges megtennünk" - fogalmazott Orosz Pál a Fradi.hu-nak.

Nem sikerült jól a Groupama Arénában rendezett első BL-selejtező Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Szerinte most az a legfontosabb, hogy a csapat olyan mentális és fizikai állapotban legyen, hogy a lehető legjobb teljesítményt tudja nyújtani a hétvégi bajnoki mérkőzésen. "Ez jelenleg az elsődleges szempont. Erre készülnek a játékosok.

A vezérigazgató szerint azért roppant fájdalmas a kiesés, mert az FTC olyan lehetőség kapujában állt, amelyre régóta várt. "Egy gól választott el minket attól, hogy a legrosszabb esetben is az Európa Liga csoportkörébe jutásért playoff-mérkőzést játszhassunk. Ezért külön fáj a kiesés. Az egész magyar labdarúgás megítélése szempontjából fontos lett volna a továbbjutásunk."

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Lovrencsics Gergő - aki a BL-szereplés lehetősége miatt igazolt Lengyelországból a Fradiba - a kiesés után azt mondta, szégyelli magát, mert az albán csapatot 2-3 góllal le kellett volna győzni. Az FTC trénere, Thomas Doll elnézést kért a szurkolóktól, és hiányolta az életet és a tüzet a játékosokból.

A magyar csapatok gyalázatosan kezdtek az európai kupákban, csütörtökön az Európa Ligából - idegenbeli vereséggel - kiesett a Debrecen és az MTK is, egyedül a Videoton maradt életben.

Az FTC az első NB I-es fordulóban 3-1-re legyőzte a Haladást, szombaton pedig a Honvédnál vendégeskedik.