Magyar focistáért rajong a Forma-1-es pilóta

Gera Zoltán akció FOTÓ FOTÓTÉMA Közéleti személyiség foglalkozása labdarúgó rúg sportoló SZEMÉLY
Bordeaux, 2016. június 14. Gera Zoltán (10) a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja első fordulójában játszott Ausztria - Magyarország mérkőzésen a Bordeaux-i Stadionban 2016. június 14-én. Ausztria - Magyarország 0-2. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Jolyon Palmer a hétvégi Magyar Nagydíj előtt árulta el, hogy ki a kedvenc futballistája.

A Forma-1-es mezőny újonca már Budapesten nyilatkozott, és a Hungaroringen rendezett futammal kapcsolatos várakozásai mellett a fociról is beszélt. Angol lévén nem meglepő, hogy szereti a focit, az már annál inkább, hogy nem hazai játékost nevezett meg kedvenceként.

„Gera Zoltán a kedvencem – jelentette ki a Blikknek nyilatkozó pilóta. – Gera az önök legendája, fantasztikus játékosnak tartom" – áradozott az angol versenyző.

Gera Zoltán (10) nem véletlenül nagy kedvenc még a mai napig is Angliában Forrás: MTI/Illyés Tibor

Gera Zoltán 2004-től kezdve tíz éven szerepelt az angol élvonalban, előbb a West Bromwich Albion, majd a Fulham, végül pedig újra a WBA csapatában – azaz Palmernek volt alkalma megcsodálni a játékát. De nem csak angol bajnokin látta a Ferencváros középpályását.

„A foci-Eb-n a magyar válogatott Izland elleni meccsét is láttam – mesélte Palmer, aki nem rajong a nagy angol sztárklubokért. – Nem szeretem sem a Chelsea-t, sem a Manchester Unitedet, én inkább a kiscsapatoknak szurkolok. Ezért is örültem annak, hogy idén a Leicester City nyerte a bajnokságot."