Messire vár az új argentin kapitány

Edgardo Bauza, foci
(FILES) This file photo taken on March 14, 2015 shows San Lorenzo's team coach Edgardo Bauza gesturing during the Argentina First Division football match against Huracan, at Pedro Bidegain stadium in Buenos Aires, on March 15, 2015. Bauza on August 1, 2016 was appointed new coach of Argentina. / AFP PHOTO / ALEJANDRO PAGNI
Vágólapra másolva!
Megtalálta a zsinórban harmadik nagy torna döntőjét is elbukott, emiatt lemondott Gerardo Martino utódját az Argentin Labdarúgó Szövetség. A választás a Sao Paulo edzőjére, Edgardo Bauzára esett.

Az argentin futballválogatott 2014-ben a világbajnoki döntőt, 2015-ben a Copa améria fináléját bukta el. Idén ismét döntőbe jutott a Copán, de ismét veszített, ezt követően Lionel Messi lemondta a válogatottságot, majd egy héttel később Gerardo Martino szövetségi kapitány is bejelentette távozását.

Az argentin szövetséget vezető négytagú testület elnöke, Armando Perez korábban nagy neveket próbált meggyőzni, de az Atlético Madridot irányító Diego Simeone, az Európa Liga-győztes Sevilla vezetőedzője, Jorge Sampaoli, illetve a Tottenham menedzsere, Mauricio Pochettino is nemet mondott.

Edgardo Bauza lett az új argentin kapitány Forrás: AFP/Alejandro Pagni

A befutó végül a Sao Paulo trénere, Edgardo Bauza lett. Az 58 éves szakember kétszer nyert Libertadores-kupát (a Quitóval 2008-ban és a San Lorenzóval 2014-ben), 2008-ban az év edzőjének választották Dél-Amerikában. A szakember úgy nyilatkozott, mindent elkövet, hogy meggyőzze Messit, térjen vissza a válogatottba.

Az argentinok szeptember elején az uruguayi és a venezuelai csapattal játszanak világbajnoki selejtezőmérkőzést.