A Fradi szkennerét is übereli az AS Romáé

FTC, Fradi, Ferencváros, vénaszkenner
Budapest, 2014. augusztus 4. Szurkoló vénaszkenner használatával lép be a Ferencváros új stadionjába, a Groupama Arénába a Ferencváros - Újpest öregfiúk mérkőzés előtt 2014. augusztus 4-én. MTI Fotó: Beliczay László
Vágólapra másolva!
A Ferencváros szkennerénél is durvább azonosítási protokollt vezetnek be az AS Románál: a Serie A bronzérmese arcfelismerő videórendszert telepít a bejáratokhoz.

Rómában (és nem csak a Farkasoknál, hanem a Laziónál is) hasonló sztori zajlik, mint a Ferencvárosnál: az ultrák és a klub háborújában nem hátrál az erősebb, így

a szurkolók bojkottálják csapatuk meccseit.

Rómában ehhez tavaly nem szkenner kellett, hanem a helyi prefektus döntése, aminek értelmében biztonsági falakkal feldarabolták a két B-közép szektorát.

Az AS Roma most újabb biztonsági intézkedéseket vezet be: a bejáratokhoz biometrikus szkennereket helyeznek, amelyek az arcfelismerést segítik. Ennek köszönhetően folyamatosan nyomon követhetik, mi történik a stadionban, és könnyen be tudják azonosítani a rendbontókat.

A római szkenner még durvább Forrás: MTI/Beliczay László

A kérdés, hogy kiket akarnak azonosítani, hiszen az ultrák már tavaly is bojkottálták a meccseket, még a Lazio elleni, mindennél fontosabb rangadón is gyenge félház volt az Olimpicóban.