Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban történt meg először, hogy egy profi meccset, ahol a bíró kimehetett ránézni egy monitorra, ha egy eset megítélésében nem volt biztos. Egyelőre mindenki elégedett.

Lejátszották az első olyan hivatalos, profik közötti futballmeccset, amelyen a játékvezető a mérkőzés közben videós segítséget kapott a helyes ítéletek meghozatalához – írja a Goal.com.

A történelmi meccsről egyébként aligha emlékeznénk meg, az amerikai harmadosztályban játszotta ugyanis az élvonalbeli New York Red Bulls és Orlando City tartalékcsapata. A hazaiak 5-1-re nyertek.

Ez az első lépés

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetég (FIFA) és szabályalkotó testülete, az IFAB megállapodott az amerikai profiligával, hogy ebben a szezonban kipróbálják a szurkolók jelentős része által – a bírói tévedések miatt – régóta követelt technikai megoldást.

Hogy is volt? Forrás: Origo


A New Jerseyben rendezett meccsen a bíró, Ismail Elfath két esetben ment ki a pálya szélére megnézni a felvételt. A 35. percben egy szabálytalanság miatt, amely után kiállította az orlandói Conor Donovant. A 80. percben is egy szabálytalanságra volt kíváncsi, akkor végül sárga lapot adott.

John Wolyniec, a New York-iak edzője azt mondta a lefújás után, szerinte a videóbíró jól vizsgázott, nem volt rossz hatással a mérkőzés alakulására. A liga jelen lévő egyik igazgatója, Brett Luy szintén elégedett volt a látottakkal, és állítása szerint az IFAB képviselőjének is tetszett, amit látott.

A vesztes orlandóiak véleménye nem ismeretes.

A módszer biztos lesz még ennél kifinomultabb: