Vágólapra másolva!
A szeptember 6-i világbajnoki selejtezős rajtra készülve 18, itthon szereplő játékost hívott meg egyhetes összetartásra Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.A csapat első ellenfele a Feröer-szigetek válogatottja lesz Tórshavnban, a selejtezőre való felkészülés pedig két részből áll.

Augusztus 22-én, hétfőn a keret itthon szereplő játékosai kezdik meg a munkát Telkiben, kiegészülve néhány olyan labdarúgóval, akik az elmúlt időszakban mutatott teljesítményükkel felhívták magukra a szövetségi kapitány figyelmét, és most bizonyíthatják, hogy érdemes számolni velük a keretben. A második héten csatlakoznak a kerethez a légiósok, ekkor már csak a feröeri mérkőzésen számításba vett labdarúgók készülnek majd Telkiben.

Bernd Storck az Mlsz.hu-nak elmondta, az első heti összetartás intenzív munkával, fizikai tesztekkel, felmérésekkel telik majd, az edzőtábor utolsó napján pedig egy tesztmeccs zárja a programot, az ellenfél a szeptember 1-jei, Liechtenstein elleni Eb-selejtezőjére készülő U21-es válogatott lesz.

Bernd Storck 18-as keretet hirdetett Forrás: AFP/Pascal Pavani

A kapitány hozzátette, az újonnan behívott játékosok mostani kerettagsága nem jelenti azt, hogy máris a tétmeccsekre készülő nemzeti csapat tagjának érezhetik magukat, de ebben a pár napban esélyük lesz egy lépéssel közelebb kerülni a válogatotthoz.

„A behívott játékosok mindegyike bizonyított már valamilyen formában, néhányan aktuális jó teljesítményükkel, mások képességeikkel hívták fel magukra a figyelmet. Szeretnék mindenkiről pontosabb képet kapni, a fizikai tesztek eredményei mellett közvetlen tapasztalatot gyűjteni személyiségükről, képességeikről egyaránt. A keret tagjainak lehetőségük nyílik arra, hogy megmutassák, a közeli vagy távolabbi jövőben helyet követelhetnek maguknak a válogatottban" - fogalmazott.

„Hálás vagyok a kluboknak a lehetőségért, hogy korábban elkezdhetjük a felkészülést a fontos vb-selejtezőre, ez lehetőséget ad arra, hogy új játékosok is bizonyíthassanak Telkiben. Ezen kívül köszönöm a szurkolók megértését is, hiszen az összetartás miatt az utolsó pillanatban változott az NB I programja" - tette hozzá Bernd Storck.

Az augusztus 22-én kezdődő edzőtáborozás kerete:
Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Kovácsik Ádám (Videoton)
Védők: Baki Ákos (MTK), Botka Endre (Honvéd), Fiola Attila (Puskás Akadémia), Hangya Szilveszter (Vasas), Korcsmár Zsolt (Vasas), Korhut Mihály (Debrecen), Lang Ádám (Videoton)
Középpályások: Bognár István (Diósgyőr), Csiki Norbert (Gyirmót), Elek Ákos (Diósgyőr), Gera Zoltán (Ferencváros), Kovács István (Videoton), Nagy Dominik (Ferencváros), Vida Máté (Vasas)
Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Eppel Márton (Budapest Honvéd).