Vágólapra másolva!
A magyar válogatott középpályása új klubja, a Bologna házi forgatócsoportjának adott interjút, ami a nevének helyes kiejtésével kezdődött.

Nagy Ádám a nyári Európa-bajnokság után került az olasz élvonalban (Serie A) szereplő Bologna csapatához. Edzőmérkőzésen már bemutatkozott a csapatban, és most a hétvégén rajtoló bajnokság előtt a klub házi tévéje készített vele interjút.

Az angolul folyó beszélgetés legnehezebb pillanatait a 22 éves játékos vezetéknevének helyes kiejtése jelentette az olasz stáb részéről. Amikor kiderült, hogy a „nagy” vezetéknév olaszra is lefordítható, és a „grande” ott is jól hangzik, mindenki megnyugodott.

A Ferencvárostól 3,5 millió euróért a Bolognába szerződő középpályás elmondta, hogy jól sikerült a csapat felkészülése, és készen áll a bajnoki szezonra, amiről meggyőződése, hogy jól fog sikerülni. A csapat az előző idényben csak 14. lett, azaz van hová fejlődnie, tesszük hozzá.

Megmutatná magát

Nagy Ádám elmondta, hogy azért fogadta el a Bologna ajánlatát, mert egy nagy klubról van szó, az olasz bajnokságban pedig nagyon sokat lehet fejlődni.

– mondta a középpályás, aki azt is elismerte, hogy még van miben fejlődnie, például nem ártana némi izmot felszedni, hogy legyen esélye a test-test elleni játékban.

Azt is elmondta, hogy a felkészülés során nagyon jó érzés volt, hogy az edzőmeccseikre is milyen sok néző ment ki, és milyen remek hangulatban játszhattak.