Vágólapra másolva!
A francia élvonalbeli Nice labdarúgócsapatában folytatja pályafutását Dante, aki a Wolfsburgot hagyja el.

A 13-szoros brazil válogatott védő hét évet játszott Németországban. Először a Borussia Mönchengladbachban szerepelt, majd 2012-ben a Bayern Münchenhez, tavaly pedig a Wolfsburghoz igazolt. Nizzában ismét együtt fog dolgozni gladbachi edzőjével, Lucien Favre-ral.

"Szerettük volna, ha Dante marad nálunk, de elfogadjuk, hogy máshol is tapasztalatot akar szerezni" - nyilatkozta Klaus Allofs, a Wolfsburg sportigazgatója. Az átigazolás részleteit egyik fél sem hozta nyilvánosságra.

A 32 éves Dante 2004 decembere és 2006 januárja között már játszott Franciaországban, akkor az OSC Lille-nél.

Dante Nizzában folytatja Forrás: Twitter/OGC Nice

Nyolc százalékkal nőtt a mezszponzori bevétel

Csaknem 14 millió euróval (4,4 milliárd forinttal) több bevétele lesz a 2016-17-es szezonban a labdarúgó Bundesliga klubjainak a mezszponzoroktól, ez 8 százalékos növekedés az előző idényhez képest.

A 18 első osztályú egyesület összesen 182 millió eurót (kb. 56,4 milliárd forint) kap a mezszponzoroktól. A másodosztályban ugyanakkor mindössze 23 millió euró a teljes bevétel.

Az első és másodosztály 36 csapatából tíznek az öltözékén szerepel új hirdető, az élvonalból a Bayer Leverkusen, az Eintracht Frankfurt és az újonc SC Freiburg tartozik közéjük.

A Bundesliga történetében először 1973-ban, az akkor első osztályú Eintracht Braunschweig mezén szerepelt egy támogató emblémája.