Szalai Ádám neurológiai vizsgálat után lehet válogatott

Kleinheisler László; Szalai Ádám; Nagy Ádám edz edzés FOTÓ ÁLTALÁNOS Közéleti személyiség foglalkozása SPORT sportoló SZEMÉLY
Marseille, 2016. június 17. Nagy Ádám, Szalai Ádám és Kleinheisler László (b-j) a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott edzésén a marseille-i Robert Louis Dreyfus Központban 2016. június 17-én, az F csoport második fordulójában Izland ellen játszott mérkőzés előtti napon. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Rendkívül fontos, hogy a magyar klubok egységes fizikai felkészítést nyújtsanak a játékosoknak Bernd Storck szövetségi kapitány szerint, akinek együttese jövő kedden a Feröer-szigetek vendégeként kezdi meg a 2018-as világbajnokság selejtezősorozatát.

"A Vasas, a Ferencváros és a Haladás már a szövetség által javasolt rendszer szerint teszteli az idény előtt a játékosokat" - mondta a német szakvezető azon a szerdai fizikai felmérésen, amelyen a külföldről hazaérkezett, valamint a múlt heti felmérést kihagyó futballisták vettek részt.

A játékosok a sajtónyilvános felmérésen háromszor 400 métert futottak különböző tempóban, majd vért vettek tőlük.

Storck a válogatott kerettagjainak fizikai felmérésén Forrás: MTI/Soós Lajos

Storck szerint nagyon fontosak a tesztek, mert tudniuk kell, milyen szinten vannak a játékosok és onnan hova tudnak fejlődni. Kitért Szalai Ádámra is, aki neurológiai vizsgálatokon vett részt, ezek eredménye után dől el, játszhat-e a feröeriek ellen.

"Jó felkészülésen vagyok túl, három hétig voltunk Portugáliában. Remélem, hogy jó szezonom lesz" - mondta Németh Krisztián, az al-Garafa támadója, aki hozzátette, van egy hetük felkészülni a feröeri mérkőzésre, amelyet mindenki pozitívan vár.

, de a héten ilyen talajon edzünk, így mire odaérünk, ez nem fog problémát jelenteni".

Németh kitért arra is, hogy a visszavonult Király Gábor és Juhász Roland, illetve a sérült Gera Zoltán pótlása komoly feladatot jelent. Szerinte az a cél, hogy betöltsék a posztjukat, és ugyanolyan szellemben tudjanak játszani, mint amikor ők a csapat tagjai voltak.

Kiemelte, az Európa-bajnok portugálok a selejtezőcsoport esélyesei,

a magyar válogatott pedig a svájciakkal lehet harcban a második helyért

, de úgy gondolja, egyik ellenfél sem nézheti le a magyarokat.

Magyarország a 2018-as, oroszországi vb egyetlen olyan európai selejtezőcsoportjában szerepel, amelyben három Eb-nyolcaddöntős gárda van. Az Európa-bajnok Portugália mellett Svájc, a Feröer-szigetek, Lettország és Andorra lesz a magyarok ellenfele. A kilenc csoportból az elsők jutnak ki, míg a nyolc legjobb második pótselejtezőt játszik majd a részvételért.

A magyar válogatott kerete

kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Megyeri Balázs (Greuther Fürth)

védők: Bese Barnabás (Le Havre), Fiola Attila (Puskás Akadémia), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Kádár Tamás (Lech Poznan), Kálnoki-Kis Dávid (Újpest FC), Korcsmár Zsolt (Vasas), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva), Lang Ádám (Videoton FC)

középpályások: Bognár István (DVTK), Elek Ákos (DVTK), Kalmár Zsolt (RB Leipzig), Kovács István (Videoton FC), Kleinheisler László (Darmstadt), Nagy Ádám (Bologna)

támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda), Németh Krisztián (al-Garafa), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Stieber Zoltán (Kaiserslautern), Szalai Ádám (Hoffenheim)