Minden adott a fociválogatott 90 perces zakatolásához

Bernd Storck, foci
Telki, 2016. augusztus 26. Bernd Storck szövetségi kapitány a magyar labdarúgó-válogatott U21-esek ellen vívott felkészülési mérkőzésén a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) telki edzőközpontjában 2016. augusztus 26-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Az elmúlt időszakot lezárta a magyar labdarúgó-válogatott, új kihívás, új cél lebeg előtte, mégpedig a világbajnoki selejtezők sikeres megvívása - mondta Bernd Storck szövetségi kapitány a keddi nyitányt megelőző feröeri sajtótájékoztatón. A hétfő délutáni sajtóeseményen a szakvezető mellett Elek Ákos és Kleinheisler László vett részt.

"Nagyon nehéz meccs vár ránk, mint ahogyan az előző sorozatban is roppant nehéz volt Feröer ellen játszani - vezette fel a tórshavni találkozót Storck. - Itt egy góllal tudtunk nyerni, odahaza pedig nagy kockázatot kellett vállalni, és szerencsénk is volt" - idézte fel az Eb-selejtezőt, hozzátéve, hogy szerinte a feröeriek nem véletlenül győzték le kétszer is a görögöket, és

míg korábban felívelésekkel próbálkoztak, ma már sokkal kombinatívabb a játékuk.

"A műfű más stílusra kényszerít bennünket, mint amit megszokhattak tőlünk a szurkolók, de mindenki készen áll, és az időjárás is kedvez a kilencven perc futáshoz. Szoros mérkőzésre számítok" - fogalmazott Bernd Storck.

Storck felkészítette a válogatottat Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Elek Ákos arról beszélt, hogy a felkészülés során a stáb igyekezett szimulálni a feröeri körülményeket, ezért azok nem okozhatnak meglepetést.

"Egy hetet készültünk műfüvön, ez nem jelenthet gondot.

- vélekedett. - Magunkra kell koncentrálnunk, de intő jel a két korábbi meccsünk Feröer ellen. Nagyon komolyan kell venni a hazaiakat, többet kell birtokolnunk a labdát és helyzeteket kell kialakítani. Több góllal szeretnénk megnyerni a mérkőzést" - jelentette ki a DVTK középpályása.

A feröeri nyár Forrás: Instagram/Dzsudzsák Balázs


A Darmstadtban játszó Kleinheisler azzal kezdte, nem tudja, hogy áll majd fel a kezdőcsapat, de ha játéklehetőséget kap, mindent megtesz a győzelemért.

"Jó formában vagyunk, nyerni jöttünk Feröerre. Először járok itt, és bár nem vagyunk hozzászokva a műfűhöz, tetszenek a körülmények" - tette hozzá.

A Feröer-szigetek - Magyarország mérkőzést kedden közép-európai idő szerint 20.45-től rendezik.