Vágólapra másolva!
Az Arsenalban kilenc szezont lehúzó Nicklas Bendtner egy osztállyal lentebb térhet vissza Angliába, miután előrehaladott tárgyalásokat folytat a Nottingham Forest csapatával.

A Sky Sports értesülései szerint az Arsenaltól 2014-ben elküldött dán csatár, Nicklas Bendtner kedden a Nottingham Forest otthonául szogáló City Groundon vendégeskedett, ahol már csak új szerződésének apró részleteit kívánta tisztázni.

A 28 éves csatár azt követően térhet vissza Angliába, hogy idén tavasszal a Bundesligában szereplő Wolfsburg felbontotta a 2017. június 30-ig érvényes szerződését, és ajtót mutatott neki.

Nicklas Bendtner minden ajánlatot meghallgat Forrás: AFP/Glyn Kirk

Bendtner 2005-ben, 17 évesen került az Arsenalhoz, ahonnan ugyan többször is kölcsönbe került (Birmingham City, Sunderland, Juventus), de azért 171 meccset csak lejátszott a londoniaknál, és ezeken 45 gólt lőtt.

A dán válogatottban 72 meccsen 29 gólt jegyez, de 2015 novembere óta nem lépett pályára a nemzeti csapatban.

Bendtnernek pályafutása során több botránya is akadt, hol tiltott reklámhordozott (a 2012-es Eb-n az alsónadrágján hirdetett egy fogadóirodát, amiért 100 ezer eurós büntetést kapott), hol meg részegen okozott felfordulást.

Új klubja viszont valóban patinás egylet,

az egyetlen olyan gárda, amelyik többször nyerte meg a BEK-et (a BL elődjét), mint ahányszor bajnok lett.

1977-78-ban története során először és utoljára megnyerte az angol bajnokságot, majd rögvest a BEK-et, ahol címvédőként indulva a következő szezonban duplázni tudott. Azóta már többször kiestek, és feljutottak a Premier League-be, viszont a legutóbbi, 1999-es búcsújuk óta egyszer sem sikerült kiharcolniuk a feljutást.

A Forest szeptember 20-án a Ligakupában éppen az Arsenalt fogadja, lehet, hogy már Bendtnerrel a soraiban.