Messi mesterhármassal köszöntötte az új BL-idényt

Párizs, 2016. szeptember 13. Alex Oxlade-Chamberlain, az angol Arsenal játékosa (k) küzd a labdáért Adrien Rabiot (b) és Marquinhos (j2), a francia Paris Saint Germain játékosai ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája első fordulójának A csoportjában játszott Paris Saint Germain - Arsenal mérkőzésen a párizsi Parc des Princes Stadionban 2016. szeptember 13-án. (MTI/EPA/Ian Langsdon)
Vágólapra másolva!
Elkezdődött a Bajnokok Ligája 2016-17-es szezonja, amit Lionel Messi mesterhármassal ünnepelt. A Barca és a Bayern nagyon simán nyert, a játéknap rangadóján az Arsenal elvitt egy pontot a PSG otthonából. 

Barcelona-Celtic 7-0 (2-0)
gól: Messi 3., 27., 60., Neymar 50., Iniesta 59., Suárez 75., 88.
Basel-Ludogorets 1-1 (0-1)
gól: Steffen 80. ill. Cafu 45.
Bayern München-FK Rosztov 5-0 (1-0)
gól: Lewandowski 28. - 11-esből, Müller 45+2, Kimmich 53., 60., Bernat 90.
Benfica-Besiktas 1-1 (1-0)
gól: Cervi 12. ill. Talisca 93.
Dinamo Kijev-Napoli 1-2 (1-1)
gól: Garmash 26. ill. Milik 36., 45+2
PSG-Arsenal 1-1 (1-0) - élő közvetítésünk
gól: Cavani 1. ill. Alexis Sanchez 78.
PSV Eindhoven-Atlético Madrid 0-1 (0-1)
gól: Niguez 43.
Manchester City-Mönchengladbach - elmaradt

Az első játéknapon eggyel kevesebb mérkőzést rendeztek, a Manchester City-Mönchengladbach mérkőzés maradt el a rossz időjárás miatt.

Nem egész egy percet kellett várni a 2016/17-es BL-szezon első góljára, Kassai Viktor kezdő sípjele után 50 másodperccel már mutathatott is középre Párizsban: Aulier remek beadására tökéletesen érkezett az Arsenal új igazolásától, Mustafitól könnyedén elváló Cavani, és okosan az angolok kapujába csúsztatta a PSG vezetőgólját.

Nem sokat hagyta reménykedni a Celticet a Barcelona sem, nagyjából másfél perc különbséggel megszületett az idény második gólja is: Messi talált be Neymar passzából.

Nehezen ébredt a sokkból az Arsenal

Párizsban maradt támadásban a PSG,

az Arsenal a félezővonalat sem lépte át az első 10 percben.

A franciák egy káprázatos Di Maria-Rabiot akció végén megduplázhatták volna előnyüket. Az Arsenal a 20. perc környékén kezdett éledezni, Oxlade-Chamberlain fejelhetett volna gólt, és a londoniak a védekezésüket is összerántották az első félidő közepére.

Gyorsan mentt Forrás: MTI/EPA/Etienne Laurent

A 33. percben újra a PSG került ziccerbe, a remekül játszó Verratti óriási passza után Cavani már Ospina mellett is elhúzta a labdát, de az üres kapu mellé lőtt. A következő nagy helyzetre a második félidő elejéig kellett várni, Di Maria léphetett ki, de Monreal addig szorongatta, míg rosszul ért a labdához, így odalett a ziccer.

A második félidő azonban jobban kezdte az Arsenal,

többször is percekig a párizsi térfélen zajlott a játék. A PSG kontrái a formán kívül játszó Di Maria megoldásain haltak el, a londoniak pedig nem nagyon bírtak a franciák szervezett védekezésével (Özilnek sem volt nagy meccse).

Ospinából hős lett

A hajrához közeledve jöttek újra a PSG-helyzetek, de Ospina meccsben tartotta a csapatát Cavanival és Matuidivel szemben állva is, de a legnagyobbat akkor védte, amikor saját hibáját javítva fogta meg Di Maria közeli lövését.

A 78. percben szép góllal egyenlített a találatért sokat dolgozó Arsenal. Özil remekül találta meg a 16-oson belül Iwobit, de az ő 12 méteres lövését még védte Areola, a kipattanót azonban Alexis Sánchez bepofozta 16-ról.

A gól után egyből feljebb kapcsolt a PSG, újra Ospinának kellett egy az egyben védenie (ezúttal Cavanival szemben),

de az Arsenalnak is megvolt az esélye a győzelemre:

Iwobi is csak a kapussal állt szemben, de neki sem sikerült gólt lőnie.

A hajrában Kassai Viktor kakaskodásért kiállította Verrattit és Giroud-t is, mindkét játékosnak a második sárga lapját mutatta fel. A két játékos ütközött, Giroud szimulálással vádolta az olaszt, ebből lett egy kis lökdösődés. Az utolsó pillanatban Marquinhos még eldönthette volna a meccset, de nem tudta elérni a labdát.

A nagyok nem botlottak

A Barcelona nem kegyelmezett a Celticnek, miután Messi első gólja után a skótok kihagytak egy 11-est, a katalánok átgázoltak rajtuk. Messi első gólja sem volt kicsi, de a másodiknál olyan hülyét csináltak a Celtic védelméből, hogy öröm nézni.

A Bayern is könnyedén intézte el Rosztovot, és az Atlético Madrid is nyerni tudott Eindhovenben. A játéknap egyetlen idegenbeli győzelmét a Napoli aratta, amely az emberhátrányban záró Dinamo Kijevet győzte le.

A Besiktas az utolsó pillanatban hozott el egy pontot Lisszabonból, a Baselnek pedig csak a 80. percben sikerült egyenlítenie hazai pályán a Ludogorets ellen.