Vágólapra másolva!
Az olasz SkySports kirúgta szakértőjét, Paolo Di Caniót, mert az egykori játékosnak egy Benito Mussolinit éltető tetoválása van, ami a legutóbbi adások egyikében látszott is a képernyőn.

"Hibát követtünk el, elnézést kérünk mindenkitől, akit megsértettünk. Megbeszéltük a dolgot Di Canióval, és úgy döntöttünk, futballtudása és szakmai felkészültsége ellenére felbontjuk a szerződését" - olvasható a Sky közleménye, amit arra reagálva hoztak nyilvánosságra, hogy nézők sokasága tett panaszt a szakértő fasiszta tetoválása miatt.

Di Canio karján a latin DUX felirat olvasható, ami az olasz Duce (vezér) szó rövidítése, és Olaszországban senkinek nem kell magyarázni, hogy Benito Mussolini becenevéről van szó. Különösen nem Di Canio esetében,

aki többször is bevallotta, hogy fasiszta nézeteket vall,

ugyanakkor azt tagadta, hogy rasszista lenne.

Paolo Di Canio még a Lazio játékosaként elhíresült képen Forrás: AFP/Paolo Cocco

A Lazio korábbi játékosa nem csinált titkot abból, hogy felnéz Mussolinire, önéletrajzi könyvében is méltatja a Ducét, aki szerinte néhány félreértett döntése ellenére jó szándékú vezető volt. Di Caniónak már Angliában is meggyűlt a baja a közvéleménnyel, a Sunderland egyik vezetője lemondott, amikor kinevezték edzőnek, a Swindonnál pedig egy szponzor lépett vissza a kinevezése után.

A 48 éves egykori játékos egyébként bevállt a képernyőn, kedvelték a nézők, de csak amíg öltönyben volt. A legutóbbi, rövidujjús fellépése után véget ért a tévés karrierje.