A Real Madrid megúszhatja az eltiltást

Enzo Zidane, Zinedine Zidane, foci
This combination of two pictures shows Real Madrid's French midfielder Enzo Zidane (L), the 18-year-old son of French football legend Zinedine Zidane, during the UEFA Youth League quarter-final football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Real Madrid at the Charlety Stadium in Paris on March 11, 2014, and Real Madrid's Zinedine Zidane (R) during the match against MLS Select (US Major League Soccer) at the Santiago Bernabeu in Madrid, 23 August 2005.
Vágólapra másolva!
A nemzetközi Sport-döntőbíróság pénteken részben elfogadta a Real Madrid fellebbezését, és engedélyezte a spanyol klubnak, hogy regisztrálja a szerződéssel rendelkező utánpótláskorú labdarúgóit.

A nemzetközi szövetség (FIFA) fellebbviteli bizottságának döntése nyomán múlt hét csütörtökön vált jogerőssé, hogy a Real Madridot és az Atlético Madridot kizárják két átigazolási időszakból, mert több 18 év alatti játékos megszerzésekor megsértették a fiatalkorúak szerződtetésére vonatkozó szabályokat.

A szankció miatt a klubok nem regisztrálhatnak új játékosokat a következő két átigazolási időszakban, erre legközelebb 2018 januárjában lesz lehetőségük. A CAS pénteki döntésének köszönhetően a Realnak 90 nap áll rendelkezésére, hogy a szabályoknak megfelelően rendezze utánpótláskorú futballistái helyzetét.

Megoldódhat Zidane-ék helyzete Forrás: AFP

A FIFA nem hozta nyilvánosságra annak a 39 fiatalkorúnak a nevét, akinek a szerződtetése kapcsán vizsgálódott, de a Real főigazgatója, José Ángel Sánchez elárulta, hogy Zinedine Zidane vezetőedző négy fia, Elyaz (11 éves), Theo (14), Luca (18) és Enzo (21) is köztük volt.