Marozsánt nem engedik játszani a magyarok ellen

női labdarúgás, Németország - Svédország, Marozsán Dzsenifer
Germany's striker Dzsenifer Marozsan (C) celebrates with teammates their team's second goal during the Rio 2016 Olympic Games women's football Gold medal match at the Maracana stadium in Rio de Janeiro, Brazil, on August 19, 2016. / AFP PHOTO / Luis Acosta
Vágólapra másolva!
A magyar női labdarúgó-válogatott kedden 16 órakor Németországgal játszik Eb-selejtezőt. Klubja, a Lyon kérésére nem szerepel a vendégcsapatban Marozsán Dzsenifer, aki a riói olimpia döntőjében a mezőny legjobbja volt.

Az Origo úgy tudja, a négyszeres magyar válogatott Marozsán János lánya, Dzsenifer szeretett volna játszani a magyarok ellen, de mivel sérüléssel bajlódott, a BL-címvédő Lyon kérésére nem játszik a gyirmóti Eb-selejtezőn.

A stadionban ugyanakkor ott lesz.

A németországi meccsen a hazaiak 12-0-ra legyőzték Magyarországot, a budapesti születésű támadó akkor sem játszott.

Egyértelműen ő volt a riói döntő hőse, kár, hogy Gyirmóton nem láthatjuk futballozni Forrás: AFP/Luis Acosta

Marozsán augusztus 19-én 75 ezer néző előtt parádézott a riói olimpia döntőjében. A Maracanában, a svédek ellen a 24 éves labdarúgó szerzett egy remek távoli gólt, és adott egy gólpasszt is - egy óriási kapufája után öngólt vétett az ellenfél. A svédek még szépítettek, de az aranyérmet 2-1-gyel a németek hódították el.

A meccs után az Origónak elmondta, hogyan élte meg a döntőt, és elárulta, hogy a szíve még mindig Magyarországért dobog.

A német válogatott egy öngóllal győzte le a magyar csapatot Gyirmóton az Eb-selejtezők utolsó fordulójában. A magyarok így a 3., vagy a 4. helyen végeznek (ez a későbbi török-horvát meccsen dől el).