Vágólapra másolva!
Eddig a Bologna minden bajnokiján pályára lépett Nagy Ádám, aki a Napoli ellen támadóbb szerepkörben játszott, bár ott is főleg a védekezésre kellett koncentrálnia. Az Olaszországba szerződést továbbra is jó döntésnek tartja, bár azt még szoknia kell, hogy az ellenfél szurkolótábora bedobál ezt-azt, ha olyan kedve van.

Megszerezte első gólpasszát a Serie A-ban a hétvégén Nagy Ádám, csapata azonban kikapott a jóval esélyesebb, Gonzalo Higuaín távozását egyelőre jól kezelő Napolitól.

A Digisportnak nyilatkozva a 21 éves középpályás azt mondta, felemás érzései vannak a nápolyi meccsel kapcsolatban, de a végeredmény miatt inkább a szomorúság volt az erősebb érzés.

A gólpasszal kapcsolatban megemlítette,

a szemében ez nem minősül igazi gólpassznak,

ahhoz hasonlította, mintha kapusként kigurította volna a labdát a társának, aki utána végigcselezte volna magát a pályán.

Nagy Ádám itt éppen a lengyel Zielinskit üldözi Forrás: AFP

Ráállították az egyik legfontosabb nápolyira

A Bologna általában 4-3-3-as felállásban játszik, de Nápolyban 4-4-1-1 volt a formáció, és Nagy játszott az ék mögött, bár elsődleges feladata az volt, hogy piócaként tapadjon a hazaiak motorjára, Jorginhóra. Ez a feladat azonban annyira lefoglalta, hogy közben a támadásokra nem maradt elég energiája, bár a Bologna gólja előtt így is ő készítette le a labdát Verdinek.

Olaszországban tehát némileg feljebb is kipróbálták már Nagyot, de ebben a szerepkörben is jól érezte magát, és továbbra is jó döntésnek tartja, hogy Bolognába igazolt. Még úgy is, hogy Nápolyban rendesen kifütyülték őket, amikor a bemelegítés végén elindultak az öltözőbe, és

bizony néhány üveggel is megdobálta a vendégjátékosokat a temperamentumos Napoli-tábor.

Most kell nyerni

"Nekem is új volt ez az élmény, de megijedni azért nem kell. Bár azt elismerem,

- mondta a válogatott középpályás, aki pozitívumnak tartja, hogy csapaton belül nagy harc van a kezdőbe kerülésért, de közben senki nem fúrja a másikat.

A Serie A ötödik fordulójában a hatpontos Bologna a szintén két győzelemmel álló Sampdoriát fogadja majd szerdán. "Ezeket a meccseket kell megnyernünk, hogy a végén odaérjünk a középmezőny első felébe" - magyarázta Nagy a meccsel kapcsolatos várakozásairól.