Vágólapra másolva!
London tökéletes helyszíne lesz a 2020-as Európa-bajnokság elődöntőinek és fináléjának Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó Szövetség új elnöke szerint.

"Örülök, hogy itt lehetek Angliában, az országban, amely a világnak adta a labdarúgást" - hangsúlyozta a szlovén sportvezető, akinek ez volt első hivatalos útja múlt szerdai megválasztása óta.

A 60 éves jubileumát ünneplő Európa-bajnokság mérkőzéseit 13 ország városaiban, köztük Budapesten rendezik, az Eb logója pedig így fog kinézni:

Az eseményen - ahol a 13 nemzeti szövetség képviselői mellett az angol válogatott szövetségi kapitánya, Sam Allardyce is részt vett - Ceferin kiemelte, az Eb több okból is egyedülálló és emlékezetes lesz.

"London egy csodálatos, vibráló, multikulturális város, ahol mindig otthon van a labdarúgás - mondta. - Mi lehet jobb annál, minthogy a találkozókat Európa négy sarkában rendezzük?"

Az új Puskás Ferenc Stadion három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont 2020-ban, akárcsak Amszterdam, Bukarest, Bilbao, Brüsszel, Dublin, Glasgow és Koppenhága. Baku, München, Róma és Szentpétervár három csoportmérkőzést és egy negyeddöntőt rendez majd.