Jacek Magiera lett a Legia vezetőedzője

Jacek Magiera new coach of Legia Warsaw football team Poland SPORT legia warsaw Jacek Magiera Coach FOOTBALL nurphoto soccer
Jacek Magiera poses during his presentation as a new coach of Legia Warsaw football team, in Warsaw, Poland, on 24 September 2016. (Photo by Foto Olimpik/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Jacek Magiera lett a magyar válogatott Nikolics Nemanját is foglalkoztató varsói Legia labdarúgócsapatának vezetőedzője.

A klub honlapjának szombati beszámolója szerint a 39 éves szakvezető szerződése két évre szól.
Magiera 1997 és 2006 között védőként, illetve középpályásként 232 mérkőzésen szerepelt a Legia színeiben, 19 gólt szerzett és kétszer nyert lengyel bajnokságot. Visszavonulása után rögtön edzősködni kezdett és a varsói klubnál négy vezetőedző munkáját is segítette.

Jacek Magiera Forrás: NurPhoto/Foto Olimpik/NurPhoto/Foto Olimpik

Az új idény előtt a másodosztályú Zaglebie Sosnowiec szakvezetője lett, és bár együttese kilenc forduló után veretlenül vezeti a tabellát, csütörtökön közös megegyezéssel szerződést bontott, hogy leülhessen a Legia kispadjára.

A fővárosi csapat feljutott a Bajnokok Ligája főtáblájára, ott azonban az első fordulóban 6-0-ra kikapott a Borussia Dortmundtól. A bajnokságban címvédőként kimondottan rosszul, két győzelemmel, négy döntetlennel és négy vereséggel rajtolt,

a Lengyel Kupában pedig már a 32 között búcsúzott,

ezért hétfőn menesztették Magiera elődjét, a szezon előtt kinevezett albán Besnik Hasi vezetőedzőt.