Társoldalunk:

Csányi sajnálja, hogy sokan máris elfelejtették az Eb-sikert

2016.09.27. 11:16

Csányi Sándor csalódott volt a Feröer-szigetek elleni 0-0 után, többet várt eredményességben és játékban is a magyar válogatottól. Az MLSZ elnöke ezzel együtt úgy véli, nem szabad kétségbe vonni az Eb-n elért eredmények jelentőségét. 

"Nem érdemes mellébeszélni: a Feröer elleni találkozó számomra is csalódás volt, játékban és eredményességben is többet vártam a csapattól" - nyilatkozta Csányi Sándor az Mlsz.hu-nak.

Hozzátette, a szövetség vezetése a tervek szerint 2018-ban, a sorozat végén értékeli majd a válogatott és a kapitány munkáját. "Bernd Storcktól kemény munkát várok, és az eredményességet illetően azt, hogy a lehető legtovább tartsa versenyben a válogatottat. A helyzetünk sokkal nehezebb, mint az Európa-bajnokság előtt volt, hiszen míg Franciaországba 24, addig az oroszországi világbajnoki döntőre csak 13 európai együttes juthat el. Remélem, hogy az utolsó mérkőzésekig lesz esélyünk legalább a pótselejtezőt jelentő második hely megszerzésére."

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

"Nyáron a magyar futball jelentős, akkor szinte nemzeti egyetértés mellett ünnepelt sikert ért el, nem emlékszem olyan megszólalásra, amely kétségbe vonta volna az Európa-bajnokságon elért teljesítmény jelentőségét. Az utóbbi időszakban sajnálattal tapasztaltam, hogy vannak olyanok, akik félretették az akkori eredményeket, elfelejtették a történteket, és teljesen más hangnemben szólaltak meg, mint akkor" - folytatta a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke, aki szerint szerencsére a szurkolók reálisabban értékelik a helyzetet, mivel Svájc ellen ismét telt ház lesz a Fradi-stadionban.

"Bernd Storck a Norvégia elleni pótselejtezőn és a nyári Európa-bajnokságon is bizonyította, hogy érti a szakmáját, ezért változatlanul élvezi a szövetség vezetésének bizalmát. Ha a magyar labdarúgó-társadalom arra összpontosít, hogy a saját helyén mindenki a korábbiaknál magasabb színvonalon, nagyobb hozzáértéssel dolgozzon, biztos vagyok benne, hogy hosszú távon a válogatott mellett az utánpótlásképzésben és a klubfutballban is sikeresebb időszak várhatna ránk, függetlenül egy-egy rövidebb eredménytelen időszaktól."

A magyar labdarúgó-válogatott jövő pénteken Svájcot fogadja, majd hétfőn Rigába, a lettekhez látogat.