Máris megvan Allardyce helyettese

Horizontal PORTRAIT TRAINER FOOTBALL
Middlesbrough manager Gareth Southgate watches his players prepare before their English Premier League football match against Middlesbrough at St James' Park in Newcastle, north-east England on May 11 2009. AFP PHOTO/ANDREW YATES - FOR EDITORIAL USE ONLY Additional licence required for any commercial/promotional use or use on TV or internet (except identical online version of newspaper) of Premier League/Football League photos. Tel DataCo +44 207 2981656. Do not alter/modify photo. / AFP PHOTO / ANDREW YATES
Vágólapra másolva!
Egyelőre csak ideiglenes jelleggel, de a következő négy mérkőzésen Gareth Southgate fogja irányítani az angol válogatottat.

Sam Allardyce lemondását követően az angol szövetségnek (FA) sürgősen meg kellett találnia a rejtett kamerás botrányba belebukó szövetségi kapitány utódját, ugyanis október 8-án Málta ellen már vb-selejtező vár a válogatottra.

A posztra biztos befutónak tűnik az U21-es válogatottat irányító Gareth Southgate.

Gareth Southgate Forrás: AFP/Andrew Yates

„Komoly nemzetközi tapasztalata van, ismeri a Premier League-et – mondta róla Martin Glenn, az FA vezérigazgatója. – Élvezi a szövetség támogatását, úgyhogy napokon belül le is ülünk vele egyeztetni."

A 46 éves Southgate 1988 és 2006 között három klubban, a Crystal Palace-ben, az Aston Villában és a Middlesbrough-ban tudta le profi karrierjét. Az angol válogatottban 57 meccsen két gólt szerzett, de pályafutásának legtöbbet idézett momentuma mégis az 1996-os Európa-bajnokság elődöntőjében kihagyott tizenegyes lett.

Edzői pályafutását a Middlesbrough-nál kezdte, majd 2013 óta az angol U20-as, illetve U21-es válogatottakat irányítja.

Majd jövőre

Az angol válogatottra idén még négy mérkőzés vár. Ezek közül három vb-selejtező, sorrendben Málta (október 8.), Szlovénia (október 11.) és Skócia (november 11.) ellen. Az évet pedig a Spanyolország elleni barátságos mérkőzéssel zárják november 15-én

...mondta Martin Glenn:

Új, immár állandó szövetségi kapitányt majd csak ezt követően fog kinevezni az FA. Az idő különösebben nem sürget, hiszen a következő meccs majd csak március 26-án (Litvánia ellen) vár a csapatra.

és majd csak azt követően fogunk a kereséshez. De a kritériumok (az állandó kapitány esetében is) ugyanezek lesznek" – mondta Glenn.