Luis Enrique: Megérdemelte a győzelmet a Barca

Horizontal
Barcelona's Brazilian forward Neymar da Silva Santos Junior (C) celebrates with teammates after scoring his team's third goal during the Spanish league football match Real Sporting de Gijon vs FC Barcelona at El Molinon stadium in Gijon on September 24, 2016. / AFP PHOTO / ANDER GILLENEA
Vágólapra másolva!
Luis Enrique vezetőedző szerint a Barcelona megérdemelten győzött a Borussia Mönchengladbach ellen szerdán, a Bajnokok Ligája második fordulójában. A másik oldal másképp látta.

A Mönchengladbach az első félidőben jobban futballozott katalán ellenfelénél, és Thorgan Hazard révén a vezetést is megszerezte, de a második félidőben a csereként beállt Arda Turan, valamint Gerard Piqué 65., illetve 74. percben szerzett góljával a Barcelona megfordította az eredményt.

"Sikerült visszajönnünk. Megérdemelt győzelmet arattunk,

- értékelte Enrique a látottakat. A tréner emlékeztetett rá, hogy a Mönchengladbach előzőleg sorozatban tizenegyszer nyert otthon tétmeccsen, mindig igyekszik nyomást gyakorolni az ellenfelére, így nehéz ellene játszani.

Sokáig hátrányban volt a Barca Forrás: AFP/Ander Gillenea

"Az első félidőben nem futballoztunk elég jól, de a másodikban már szépen tartottuk a labdát és jobban is játszottunk" - vélekedett, majd kijelentette: a keret minden tagjára szükség van, mindegy, ki kezd és ki csere.

Gerard Piqué, a győzelmet érő gól szerzője úgy látta, hogy a német csapat a második félidőben kevesebbet futott, emiatt ekkor már kevesebb lehetősége is adódott a gólszerzésre, miközben ők feljavultak a középpályán, így összességében megérdemelten nyertek.

A Barca berúgta, a Gladbach kihagyta

Némileg másként látta a mérkőzést Andre Schubert, a hazaiak vezetőedzője: "Egészen kivételes játékot produkáltunk, többször sikerült nagy helyzetet teremtenünk, de

- mondta, hangsúlyozva: "a kapu előtt pontosabbnak kellett volna lennünk".

A C csoportban a Barcelona áll az élen hat ponttal, majd a Manchester City következik néggyel, míg a Celticnek 1, a Mönchengladbachnak pedig 0 pontja van.