Még egy fogadási csalást is bevallott az angol sztáredző

Harry Redknapp, foci
Queens Park Rangers' English manager Harry Redknapp arrives for the English FA Cup third round football match between Queens Park Rangers and Sheffield United at Loftus Road Stadium in London, on January 4, 2015. AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS
Vágólapra másolva!
A Telegraph álmenedzserei újabb korrupt sportvezetőt buktattak le, ráadásul ezúttal igazi nagyágyút: Harry Redknapp az egyik legnépszerűbb figura az angol fociban, a rejtett kamerás felvételeken a megszokottakon túl egy fogadási csalást is bevallott.

Redknappet ugyanúgy keresték meg a Telegraph magukat távol-keleti befektetőnek kiadó riporterei, mint korábban a lebukott angol kapitányt vagy az egykori Chelsea-csatárt, és több más klubvezetőt és menedzsert. Az egykori PL-edző, szakértőként is igen népszerű Arry a többi lebuktatott futballvezetőhöz hasonlóan belement a „harmadik tulajdonos” szabályát megsértő bizniszbe, és még ennél is továbbment.

Redknapp elmondta, egy korábbi PL-csapatánál tudomására jutott, hogy a játékosai fogadást kötöttek a saját meccsükre. „Ki nem szarja le?” – reagált az esetre, majd amikor a riporter közölte vele, hogy ez súlyosan sérti az FA szabályait, azt válaszolta:

„Tényleg? Hát, rendben. De szerintem akkoriban még nem volt ilyen szabály, vagy igen?

– mondta Redknapp. Ebben azonban nagyon téved, a szabály szerint szigorúan tilos fogadást kötni olyan mérkőzésre, aminek a végeredményére befolyással lehet egy játékos. Ez fogadási csalás.

A Queens Park Rangers edzőjeként Forrás: AFP/Justin Tallis

Elmondta, játékosai azzal hívták fel az ismerőseiket, hogy „nagyot könnyítek a házamon levő jelzálogon”, mert őrületes osztalékot fizetnek Redknapp csapatának győzelméért. Ez a bajnokság vége felé történt, már nem volt miért hajtaniuk, az ellenfélnek viszont fontos volt a meccs, és a fogadóirodák 5 a 2-höz látták úgy, hogy ez már elég lesz a győzelmükhöz.

Több játékos sem tudott ellenállni, voltak, akik „20 rongyot dobtak fel a meccsre”, és végül meg is nyerték a meccset.

Redknapp szerint egyébként a másik csapat játékosai is fogadtak a meccsre.

„Még soha életemben nem láttam ilyet” – mondta a meccsről, aminek a szerepőit személyiségi jogok miatt nem adta ki a Telegraph.

A lap viszont később hivatalosan is megkereste Redknappet, aki egyből tagadta, hogy „mindenki fogadott volna a meccsre”, azt viszont beismerte, hogy később hallott pletykákat arról, hogy esetleg néhány játékos mégis fogadott. „Nem pesztrálgatom őket, fogalmam sincs, fogadnak-e a meccsekre.”

Belement a másik bizniszbe is

„Hát persze, hogyne, teljes mértékben” – egyezett bele lelkesen az álbefektető ajánlatába Redknapp. Azt kérdezték tőle, ha egy bizonyos klub elnökségébe bejuttatnák, intézné-e az általuk képviselt, ezért szabálytalan tulajdonjogú játékosok igazolását.

Harry Redknapp bajban van Forrás: AFP/Glyn Kirk

„Nagyon szívesen segítek. Ha én választhatom a játékosokat, nem bánom, ha nekem is be kell fektetnem.

Bedobok az üzletbe néhány fontot, és szerencsét próbálok önökkel.

Végül is nekem is kezdenem kell valamit a pénzemmel, nem? Ennél fairebbek nem is lehetnének, nem?”

Az FA szabályait súlyosan sértő üggyel kapcsolatban mindent tagadott, amikor a Telegraph hivatalosan is megkereste. „Soha nem vettem részt ilyesmiben, és soha nem fogok. Ami a játékosok megvásárlását illeti, azt

Eszembe sem jut ilyesmi fektetni, miért tenném?”