Társoldalunk:

Még egy fogadási csalást is bevallott az angol sztáredző

2016.10.01. 11:41

A Telegraph álmenedzserei újabb korrupt sportvezetőt buktattak le, ráadásul ezúttal igazi nagyágyút: Harry Redknapp az egyik legnépszerűbb figura az angol fociban, a rejtett kamerás felvételeken a megszokottakon túl egy fogadási csalást is bevallott.

Redknappet ugyanúgy keresték meg a Telegraph magukat távol-keleti befektetőnek kiadó riporterei, mint korábban a lebukott angol kapitányt vagy az egykori Chelsea-csatárt, és több más klubvezetőt és menedzsert. Az egykori PL-edző, szakértőként is igen népszerű Arry a többi lebuktatott futballvezetőhöz hasonlóan belement a „harmadik tulajdonos” szabályát megsértő bizniszbe, és még ennél is továbbment.

Redknapp elmondta, egy korábbi PL-csapatánál tudomására jutott, hogy a játékosai fogadást kötöttek a saját meccsükre. „Ki nem szarja le?” – reagált az esetre, majd amikor a riporter közölte vele, hogy ez súlyosan sérti az FA szabályait, azt válaszolta:

„Tényleg? Hát, rendben. De szerintem akkoriban még nem volt ilyen szabály, vagy igen? Egyébként sem a vereségükre fogadtak, arra tettek pénzt, hogy nyerni fognak”– mondta Redknapp. Ebben azonban nagyon téved, a szabály szerint szigorúan tilos fogadást kötni olyan mérkőzésre, aminek a végeredményére befolyással lehet egy játékos. Ez fogadási csalás.

A Queens Park Rangers edzőjekéntForrás: AFP/Justin Tallis

Elmondta, játékosai azzal hívták fel az ismerőseiket, hogy „nagyot könnyítek a házamon levő jelzálogon”, mert őrületes osztalékot fizetnek Redknapp csapatának győzelméért. Ez a bajnokság vége felé történt, már nem volt miért hajtaniuk, az ellenfélnek viszont fontos volt a meccs, és a fogadóirodák 5 a 2-höz látták úgy, hogy ez már elég lesz a győzelmükhöz.

Több játékos sem tudott ellenállni, voltak, akik „20 rongyot dobtak fel a meccsre”, és végül meg is nyerték a meccset. Redknapp szerint egyébként a másik csapat játékosai is fogadtak a meccsre. „Még soha életemben nem láttam ilyet” – mondta a meccsről, aminek a szerepőit személyiségi jogok miatt nem adta ki a Telegraph.

A lap viszont később hivatalosan is megkereste Redknappet, aki egyből tagadta, hogy „mindenki fogadott volna a meccsre”, azt viszont beismerte, hogy később hallott pletykákat arról, hogy esetleg néhány játékos mégis fogadott. „Nem pesztrálgatom őket, fogalmam sincs, fogadnak-e a meccsekre.”

Belement a másik bizniszbe is

„Hát persze, hogyne, teljes mértékben” – egyezett bele lelkesen az álbefektető ajánlatába Redknapp. Azt kérdezték tőle, ha egy bizonyos klub elnökségébe bejuttatnák, intézné-e az általuk képviselt, ezért szabálytalan tulajdonjogú játékosok igazolását.

Harry Redknapp bajban vanForrás: AFP/Glyn Kirk

„Nagyon szívesen segítek. Ha én választhatom a játékosokat, nem bánom, ha nekem is be kell fektetnem. Bedobok az üzletbe néhány fontot, és szerencsét próbálok önökkel. Végül is nekem is kezdenem kell valamit a pénzemmel, nem? Ennél fairebbek nem is lehetnének, nem?”

Az FA szabályait súlyosan sértő üggyel kapcsolatban mindent tagadott, amikor a Telegraph hivatalosan is megkereste. „Soha nem vettem részt ilyesmiben, és soha nem fogok. Ami a játékosok megvásárlását illeti, azt biztos csak álmodták, hogy én játékjogokba fektetem a pénzemet. Eszembe sem jut ilyesmi fektetni, miért tenném?”