Megérkezett az első amerikai vezetőedző a Premier League-be

Horizontal FOOTBALL QUALIFICATION FIFA CLUB WORLD CUP ARMS CROSSED BUST TRAINER
American Bob Bradli, head coach of Egypt's national team, looks on during their football match against Zimbabwe in the 2014 FIFA World Cup qualifier in Borg el-Arab near the Egyptian port city of Alexandria on March 26, 2013. AFP PHOTO / KHALED DESOUKI / AFP PHOTO / KHALED DESOUKI
Vágólapra másolva!
Menesztették a Swansea City labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról az olasz Francesco Guidolint, akinek utódja az amerikai Bob Bradley lett. Az angol élvonalban szereplő walesi klub hétfőn közölte a váltás tényét.

A korábban az Udinesét is irányító Guidolin januárban vette át a csapat irányítását, és simán benntartotta az együttest a Premier League-ben. A mostani szezonban ugyanakkor szenved a Swansea, amely hét forduló alatt mindössze négy pontot gyűjtött.

Bradley ülhet le a Swansea kispadjára Forrás: AFP/KHALED DESOUKI/Khaled Desouki

Az 58 esztendős Bradley az első amerikai vezetőedző a PL-ben. Harmincöt éves edzői pályafutása során többnyire hazájában dolgozott, 2006 és 2011 között az Egyesült Államok válogatottjának szövetségi kapitánya volt.

Ezt követően Egyiptomban, majd Norvégiában edzősködött, most pedig a magyar válogatott Bese Barnabást is foglalkoztató, francia másodosztályú Le Havre csapatától érkezik a szigetországba.