Nagy bajban van a legtahóbb futballista

HORIZONTAL FOOTBALL PORTRAIT HANDS ON HEAD
Marseille's British midfielder Joey Barton reacts at the end of their French L1 football match Olympique of Marseille (OM) versus Lorient (FCL) at the Velodrome stadium in Marseille, on December 9, 2012. AFP PHOTO / BORIS HORVAT
Vágólapra másolva!
Joey Barton nagy bajban lehet, ha bebizonyosodik, hogy valóban többször is fogadott olyan futballmeccsekre, amiket részt vett. Nagyon úgy fest, hogy hosszabb eltiltás várhat rá.

A Telegraph szerint először csak annyit lehetett tudni, hogy a Rangersbe igazolt Joey Barton nagy pénzzel tette meg, hogy a Celticet csúnyán elveri a Barcelona a BL-ben (így is történt), de aztán kiderült, hogy

július és szeptember között nem kevesebb, mint 44 mérkőzésre fogadott.

A skót liga szabályai szerint a játékosoknak szigorúan tilos fogadniuk, különösen olyan mérkőzéseken, amelyknek végkimenetelére hatásuk lehet, és ezt rutinszerűen, minden év elején közlik is a játékosaikkal. Joey Barton jelenleg egyébként sem edz a Rangersnél, mert a Celtic elleni 5-1-es vereség után összeverekedett egy játékostársával edzésen, ezért a klubja két hétre felfüggesztette.

Joey Bartonra hosszú eltiltás várhat Forrás: AFP/Boris Horvat

A 34 éves botrányhős azért igazolt a Rangershez, hogy "Skócia legjobb játékosa legyen", de egyelőre nem áll jól ebben a kérdésben: 16/1-hez adják a bukik, hogy az év végén őt választják meg az év játékosának. És ez az oddsz csak romlani fog, ha bűnösnek találják.