Kamusérüléssel, mentővel menekült el az Everton csatára

Enner Valencia, foci
Ecuador's Enner Valencia falls on the ground during the Russia 2018 World Cup football qualifier match against Chile in Quito, on October 6, 2016. / AFP PHOTO / Juan Cevallos
Vágólapra másolva!
Nem akármilyen jelenetek zajlottak a péntek hajnalban lejátszott Ecuador-Chile világbajnoki selejtezőn. A hazaiak csatárát, Enner Valenciát a hatóság emberei várták a pálya szélén az elmaradt gyerektartás miatt, de az Everton játékosa súlyos sérülést szimulálva mentőautón elmenekül a stadionból.

Az angol sajtó már a quitói világbajnoki selejtező előtt arról írt, hogy ha hazamegy, akkor komoly bajba kerülhet Enner Valencia, az Everton csatára, aki közel 17 ezer dolláros gyerektartással adós egykori párjának.

A válogatott szerdai edzésén megjelentek az anya ügyvédjei és a rendőrök, de végül a szövetség közbenjárására nem vették őrizetbe – minden bizonnyal azért, hogy a játékos a fontos vb-selejtezőn még játszhasson.

„Sajnálatos, hogy egyes rendőrök nem működnek együtt belünk azért, hogy Enner Valencia betartsa a bírósági végzés. Ha azt mondják, ez az ember olyan sok pénzt keres, miért nem képes havi gyerektartást fizetni a lányának?" – panaszkodott Paul Marin, az anyát képviselő ügyvéd.

Valencia így ott lehetett a mérkőzésen, de a 82. percben súlyos sérülést színlelve, oxigénmaszkkal az arcán, hordágyon vitette le magát a pályáról, miközben az oldalvonal mellett várakozó rendőrök futva üldözték, és megpróbálták megakadályozni, hogy mentőautóval kijusson a stadionból.

Enner Valencia nem műesés, műsérülést produkált Forrás: AFP/Juan Cevallos

A Mirror úgy tudja, a játékos ügyvédje, Juan Carlos Carmigniani később állítólag megállapodott az anyával, hogy egyelőre érvénytelenítik a bírósági végzést.