Házat építtetett egy családnak a Leverkusen légiósa

Admir Mehmedi, foci
Switzerland's Admir Mehmedi controls the ball during the World Cup 2018 football qualification match between Hungary and Switzerland at the Groupama Arena in Budapest on October 7, 2016. / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Admir Mehmedi annyira megsajnált egy szegény macedón családot, hogy vett nekik egy házat. A Leverkusen svájci válogatott csatárának csodálatos tettéről a svájci Blick számolt be.

A 25 éves, macedón származású Mehmedi minden évben egyszer hazalátogat egy Padalishte nevű kis faluba, ahol egykoron édesapja egy fűrészüzem vezetőjeként közel 300 embernek adott munkát.

Hat hónappal ezelőtt az édesapja mesélt neki egy nagyon szegény családról, ahol nagyszülők a gyerekekkel és unokákkal hatan egy olyan házban laknak, amelynek nincsen konyhája, fürdőszobája, és hatan osztoznak két ágyon.

Admir Mehmedi Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

„Mélyen megérintett az életük, és úgy döntöttem, építtetek egy házat, és nekik ajándékozom. Két-három hét múlva készen is lesz" – nyilatkozta a Leverkusen sztárja a Blick.ch portálnak, azt azonban nem árulta el, pontosan mennyi pénzt költött el.