A thai futsalos másodszor is legyőzte Falcaót és Ricardinhót

2015 AFF Futsal Championship Final: Thailand v Australia  bangkok thailand AUSTRALIA futsal bangkok arena AFF Futsal Championship 2015 SUPHAWUT THUEANKLANG blast shoot ball SQUARE FORMAT
SUPHAWUT THUEANKLANG (#9) of Thailand blasts the ball during the 2015 AFF Futsal Championship final match against Australia at Bangkok Arena in Bangkok, Thailand on October 16, 2015. Thailand won 5-3. (Photo by Wasawat Lukharang/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A 27 éves thaiföldi Suphawut Thueanklang második világbajnokságán másodszor is meglőtte a torna legszebb gólját. A döntés korántsem igazságtalan, de a thai szavazók is megérdemlik a tapsot.

Az argentin győzelemmel zárult kolumbiai futsalvilágbajnokság után a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a honlapján szavaztatta meg a szurkolókat a torna legszebb góját keresve. A felhívásra 38500 voks érkezett, és a szavazók 80 százaléka a 27 éves thaiföldi Suphawut Thueanklang Kuba ellen lőtt gólját találta a legszebbnek Valóban nem volt csúnya:

A thai labdaművésznek ez már a második diadala volt a vb-k gólszépségversenyében, miután 2012-ben a hazai pályán rendezett torna után is az ő gólját választották a legcsodálatosabbnak a lelkes thaiföldi drukkerek. Akkor ezzel bűvölte el őket:

A szavazás második helyén a vietnami Minh Tri Nguyen Guatemalának lőtt gólja végzett, íme:

míg harmadik helyre a marokkói Adil Habil spanyoloknak lőtt gólja futott be.

Az elveszített vb-negyeddöntő után a visszavonulását bejelentő brazil géniusz, Falcao, a zseniális portugál Ricardinho, valamint a panamai Abdiel Castrellon kapott még a szavazatokból. A szavazásra bocsátott tíz legszebb találatban pedig itt lehet gyönyörködni.