A Chelsea kirántotta magát a gödörből a bajnok ellen

fbl Horizontal
Chelsea's Brazilian-born Spanish striker Diego Costa celebrates with a gesture in support of Willian, who's mother passed away recently, after scoring the opening goal of the English Premier League football match between Chelsea and Leicester City at Stamford Bridge in London on October 15, 2016. / AFP PHOTO / Glyn KIRK / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Premier League 8. fordulójának szombati nyitómeccsén a Chelsea hazai pályán 3-0-ra legyőzte a bajnok Leicester Cityt. A londoniak különösen az első félidőben remekeltek, a címvédő ugyanakkor nem nagyon találja az előző idényben megcsodált formáját.

A találkozó előtt csak a középmezőnyban – a Chelsea a 7., míg a címvédő Leicester a 12. helyen – tanyázó két csapat közül egyértelműen a londoniak kezdték jobban a meccset, és, mint később kiderült, az egész első félidőt uralták.

Diego Costa már a nyolcadik percben vezetést szerzett, Hazard szögelete után érkezett remek ütemben, és belsőzött könnyedén a kapuba.

Ez volt a spanyol válogatott támadó 39 bajnoki gólja, összesen pedig már 50 találatban van bennek a keze (lába), ami 62 meccsen nem rossz teljesítmény.

Az első félóra leteltével a nagyon agilis Eden Hazard is lőtt egy gólt, méghozzá Pedro nem hétköznapi, fektében adott gólpasszából. Ez volt Hazard 44. PL-gólja 2012 óta, ennél többet egyetlen középpályás sem lőtt, a belga angliai bemutatkozása óta.

A belga támadó gólja előtt és után pedig David Luiz döngette meg két szabadrúgásból előbb az egyik kapufát, majd a felső lécet – azaz simán lehetett volna 2-0 helyett 4-0 is a félidőben.

A szereposztás a második félidőben sem változott, és hol Wes Morgan blokkja, hol Kasper Schmeichel bravúrja mentette meg a Leicestert az újabb góltól - egészen a 80. percig Amikor Victor Moses indult meg a kapu felé, és a Williantől sarokkal visszakapott kényszerítő után lazán lőtt a kapu bal oldalába.

A Chelsea utojára öt éve, 2011 októberében kapott ki a Premier League-ben, úgy, hogy vezetett a félidőben, és ezen ezúttal sem változtatott. A londoniak az utóbbi öt meccsükből csak kettőt tudtak megnyerni, de most talán új lapot nyitottak. És, ami nem mellékes, egy hónapon belül kétszer győzték le a bajnokot, szeptember 20-án a ligakupában nyertek 4-2-re.