Az angol szövetség meghozta az Allardyce-szabályt

Sam Allardyce
Former England national football team manager Sam Allardyce speaks to the press outside his home in Bolton on September 28, 2016. Sam Allardyce's reign as England manager came to a humiliating end yesterday as he departed after just 67 days in charge following his controversial comments in a newspaper sting. / AFP PHOTO / PAUL ELLIS
Vágólapra másolva!
Nem juthat semmilyen forrásból mellékjövedelemhez a jövőben az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Greg Clarke, az angol szövetség (FA) elnöke kedden közölte, hogy a jövőbeni szakvezetők kizárólag az FA-tól kaphatnak fizetést.

A döntés hátterében a legutóbbi kapitány, Sam Allardyce botrányos távozása áll. A 61 éves edzőt 67 nap után menesztették posztjáról szeptember végén, mivel a Daily Telegraph című konzervatív brit napilap feltáró riportsorozatában bemutatta, hogy Allardyce az újság - magukat üzletembereknek kiadó - riportereinek tanácsokat adott egyebek mellett arról, miként kerülhetik meg az FA átigazolási szabályzatának azt a pontját, amely 2008 óta tiltja a játékosok "birtoklásának" megosztását harmadik, külső partnercéggel.

Sam Allardyce megbukott Forrás: AFP/Paul Ellis

Greg Clarke kitért arra is, hogy az akkor a Bolton Wanderers edzőjeként dolgozó Allardyce esetében 2006-ban felmerült, hogy részesedett a játékosok szerződéseiből. Az FA-elnök szerint a vizsgálat nyomán "semmi fontosat" nem találtak. Az angol nemzeti együttest jelenleg megbízott státuszban Gareth Southgate irányítja.