Nikolicsékat ismét kiütötték, bravúrral nyert a Juve

Alvaro Morata, foci
Real Madrid's forward Alvaro Morata (R) vies with Legia Warszawa's defender Jakub Czerwinski during the UEFA Champions League football match Real Madrid CF vs Legia Legia Warszawa at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on October 18, 2016. / AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
Vágólapra másolva!
Nem sikerült a bravúr, de legalább az idei csoportkörben az első gólját megszerezte a Legia futballcsapata, amely 5-1-re kikapott a Real Madrid vendégeként a Bajnokok Ligája 3. fordulójában. A Dortmund a Sporting otthonában nyert, a Juventus emberhátrányban verte idegenben a Lyont.

Egy pillanatig nem volt esélye, mégis nyílt, jó meccsre késztette a Legia Warszawa a Real Madridot a labdarúgó Bajnokok Ligája 3. fordulójában. A spanyolok biztos győzelemre, a lengyelek bravúrra készültek, igazából előbbire volt reális esély, hiszen a Legia a hazai bajnokságban is vegetál csak, míg a BL-ben két meccsen 0-8-as gólkülönbséget produkált.

Ahhoz képest, hogy a spanyol lapok Nikolics Nemanját emelték ki a vendégek legveszélyesebb játékosaként, Jacek Magiera edző úgy döntött, az általa gyorsabbnak tartott Michal Kucharczykot küldi a pályára.

Alvaro Morata pályára lépése megpezsdítette a mérkőzést Forrás: AFP/Javier Soriano

A spanyoloknál Sergio Ramos, Luka Modric, Casemiro és Fábio Coentrao sérült, Zidane végül a középpályán Toni Kroos mellett Marco Asensiónak és James Rodrígueznek szavazott bizalmat, elöl pedig Gareth Bale, Karim Benzema és Cristiano Ronaldo alkotta a támadósort..

A lengyelektől kimaradt a keretből a vállsérüléssel bajlódó védő, Michal Pazdan, és az előzetesen várt kezdőcsapatban is csupán egy változás történt: a tavalyi lengyel gólkirály Nikolics Nemanja csak a kispadra került, helyette Michal Kucharczyk kapott lehetőséget. Jacek Magiera edző szerint azért, mert sokkal gyorsabb, mint a magyar válogatott támadó.

A spanyol sajtó már hétfőn arról írt, hogy a helyiek félnek a lengyel szurkolók vandalizmusától, nem véletlenül: a stadion környékén betört szélvédők jelezték a huligánok érkezését.

Nagy lendülettel kezdett a Real, de a 13. percben mégis Odjidja lőhetett volna gólt, a labda azonban a jobb oldali kapufa tövéről kifelé pattant. A másik oldalon nem volt ilyen szerencséje a lengyeleknek, a 16. percben Bale jobbról kilőtte a hosszú, jobb alsót (1-0).

Forrás: AFP/Javier Soriano

Gyorsan jött az újabb gól, ezúttal Marcelo lökete Jodlowiecen megpattanva vágódott a hálóba (2-0). Mielőtt még szétesett volna a Legia, a 22. percben Radovic kiharcolt, és belőtt egy tizenegyest (2-1).

A Legia bátran futballozott, a kontráikban benne volt mindig a helyzet lehetősége, de amíg a 36. percben Kuharczyk nagy helyzetben a kaput sem találta el, addig az ellenakcióból Asensio ismét kettőre növelte az előnyt (3-1).

A második félidőben sokáig semmi sem történt (hacsak nem Ronaldo rossz szabadrúgásai), de aztán beállt Morata, illetve Lucas Vázquez: a 68. percben utóbbi, a 84. percben előbbi is meglőtte a gólját, beállítva az 5-1-es végeredményt.

A lengyelek hiába jutottak be simán a csoportkörbe, három meccsen esélyük sem volt a győzelemre, egyelőre nulla ponttal és 1-13-as gólkülönbséggel állnak.

A csoport másik mérkőzésén a Dortmund is veretlen maradt, a lisszaboni győzelemmel 7-7 ponttal, holtversenyben a Realal a csoport élén áll.

Ami a többi csoportot illeti, az E jelűben a Leverkusen harmadik mérkőzésén is döntetlent játszott, ezúttal a Tottenham ellen ért el 0-0-t, de veretlen maradt az AC Monaco is, amely a hajrában mentett pontot Moszkvában.

A G csoportban az otthon bukdácsoló Leicester százszázalékos maradt, miután 1-0-ra verte dán ellenfelét, míg a Bruges hiába vezetett 68 percen át, egy 92. percben kapott büntető miatt végül pontot sem tudott szerezni a Porto ellen.

A H csoportban a Juventus harmadik meccsén sem kapott gólt, és bár Lemina az 54. percben piros lapot kapott, az olasz bajnok emberhátrányban is betalált Cuadrado révén a Lyon otthonában. A Dinamo Zagreb egyelőre képtelen a gólszerzésre, ezúttal otthon kapott ki 1-0-ra a Sevillától.

Eredmények, Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló:
E csoport:
CSZKA Moszkva (orosz) - AS Monaco (francia) 1-1 (1-0)
gól: Traoré (34.), illetve Bernardo Silva (87.)

Bayer Leverkusen (német) - Tottenham Hotspur (angol) 0-0

F csoport:
Sporting Lisboa (portugál) - Borussia Dortmund (német) 1-2 (0-2)
gól: Bruno César (67.), illetve Aubameyang (9.), Weigl (43.)

Real Madrid (spanyol) - Legia Warszawa (lengyel) 5-1 (3-1) – az élő közvetítés
gól: Bale (16.), Jodlowiec (19., öngól), Marco Asensio (37.), Lucas Vázquez (68.), Álvaro Morata (84.), illetve Radović (22., büntetőből)

G csoport:
Leicester City (angol) - FC Köbenhavn (dán) 1-0 (1-0)
gól: Mahrez (40.)

FC Bruges (belga) - FC Porto (portugál) 1-2 (1-0)
gól: Vossen (12.), illetve Layún (68.), André Silva (90+2., büntetőből)

H csoport:
Dinamo Zagreb (horvát) - Sevilla (spanyol) 0-1 (0-1)
gól: Nasri (37.)

Olympique Lyon (francia) - Juventus (olasz) 0-1 (0-0)
gól: Cuadrado (76.)
piros lap: Lemina (54., Juventus).