Nikolics: Szerintem sokan cserélnének velem

Nikolics Nemanja Legia
Sporting's forward Gelson Martins (L) heads the ball with Legia Warsaw's Hungarian forward Nemanja Nikolic during their UEFA Champions League football match between Sporting CP and Legia Warsaw at the Jose Alvalade stadium in Lisbon on September 27, 2016. / AFP PHOTO / PATRICIA DE MELO MOREIRA
Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája egyetlen magyar szereplője, Nikolics Nemanja a címvédő Real Madrid ellen léphet pályára kedd este. A csatár azt mondja, nem szabad rágörcsölniük a meccsre, inkább élvezniük kell, hogy ott lehetnek.

"Szerintem sokan cserélnének velem. Még sohasem futballoztam a Bernabéu-stadionban, kíváncsian várom. A világ egyik leghíresebb arénájában játszunk a világ legjobb csapata ellen" - nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Nikolics Nemanja, aki azt is elárulta, hogy gyerekkori kedvenc csapata éppen a Real nagy riválisa, a Barcelona.

Még nem lőttek gólt a főtáblán

A Legia eddig 6-0-ra kapott ki a Dortmundtól és 2-0-ra a Sportingtól, de Nikolics nem lenne elégedett, ha egygólos vereséggel megúsznák a Real stadionjában.

Számomra nincs különbség vereség és vereség között. Ha kettő egyre kapunk ki, azért ugyanúgy nem jár pont, mintha öt nullára vernek meg minket. Az persze nem mindegy, hogy milyen érzéssel jössz le a pályáról. Az első csoportmérkőzésünk borzasztóan sikerült, és noha próbáltuk, a mai napig nem tudtuk elfelejteni a Dortmund elleni hat nullás kudarcot" - mesélte Nikolics.

A Sporting ellen is nehéz dolga volt Nikolicsnak, Madridban még keményebb kihívás vár rá Forrás: AFP/Patricia De Melo Moreira

Görcs helyett élvezni kell

A csatár szerint nem szabad rágörcsölniük a madridi meccsre, sokkal jobban teszik, ha megpróbálják élvezni, hogy ott lehetnek. "Attól tartok, sok ziccerünk nem lesz, ezért ha odakerülünk a kapu elé, muszáj hidegvérrel értékesítenünk a helyzetet, ha maradandót akarunk alkotni. Már egy gólpassz is boldoggá tenne, de ha éppen a Real ellen szerezném meg az első gólomat a főtáblán, jó érzés töltene el. Sőt nagyon jó".