Ronaldinho magyar sportágban nyerne aranyat a budapesti olimpián

Teqball Ronaldinho TeqBall magyarországi bemutatója Ronaldinho közreműködésével
TeqBall magyarországi bemutatója Ronaldinho közreműködésével
Vágólapra másolva!
Egy magyar találmány, a teqball nagykövete lett Ronaldinho. A 36 éves aranylabdás brazil sztár Budapesten járt, itt népszerűsíti először az asztaliteniszt és a lábteniszt ötvöző teqballt. A kitalálók azt remélik, hogy meghódítják vele a világot, és akár olimpiai sportág is válhat belőle. Messinek és Neymarnak is küldött Ronaldinho egy-egy teqballasztalt.

"Amikor átgondoltuk, ki lenne az a világklasszis focista, aki nagypályás játékával azt a technikás focit képviseli, amit mi a teqball asztallal, egyöntetűen Ronaldinhóra gondoltunk" - mondta Borsányi Gábor, a teqball egyik kitalálója és alapítója.

Ronaldinho tartott egy rövid bemutatót is Fotó: Polyák Attila - Origo

Ronaldinhónak otthon szintén van egy teqballasztala. A 36 éves aranylabdás világsztár örömmel lett a teqball nagykövete, ugyanis nagy potenciált lát az eszközben. "Nagyon szép jövőt jósolok neki, én magam és a brazil barátaim is rendszeresen játszunk rajta.

Arra a kérdésre, hogy szerinte 2024-ben, egy esetleges budapesti olimpián szerinte bemutatkozhatna-e a sportág, Ronaldinho viccesen így felelt: "Adná a jó isten, hogy rövidesen olimpiai sportág legyen, akkor talán nekem is megadatik, hogy olimpiai bajnok legyek."

A budapesti látogatás videón:

A brazil sztár elárulta azt is, hogy

szeretne teqballozni korábbi barcelonai csapattársával, Lionel Messivel és honfitársával, Neymarral,

ezért mindkettőjüknek küldött egy-egy asztalt ajándékba, hogy addig tudjanak gyakorolni.

Ronaldinho újságírói kérdésre elmondta, Pelét tartja minden idők legjobb brazil futballistájának, a képzeletbeli rangsorban pedig saját magát nem sorolná az élmezőnybe.

Ment a szelfi is a szurkolókkal Fotó: Polyák Attila - Origo

Ezt követően rövid bemutatót is tartott a sajtó képviselői előtt, majd a külső helyszínen felállított asztalhoz is kiment, ahol szurkolók százai fogadták.

A teqball

A teqball egy futballalapú új sporteszköz, gyakorlatilag az asztaliteniszt és a lábteniszt ötvözi. Az asztalt hosszú évek matematikai és fizikai számításai után véglegesítették.

Egy teqmeccsen két-három másodpercenként kell labdába érniük a játékosoknak, így a játék nagyban fejleszti a labdabiztosságot és az első labdaérintést.

Huszár Viktor műszaki ötletgazda elmondta: az volt a céljuk, hogy bemutassák, hogy a kevesebb néha töb. "Ez gyakorlatilag egy görbített pingpongasztal,

Aki teqballozik, az jobb focista is lesz."

Gattyán bízik a világraszóló sikerben

Gattyán György milliárdos üzletember is beállt a teqball mögé. "A kezdetektől izgalmasnak találom ezt a hazai fejlesztést, bízom a teqball világra szóló sikerében. A magyar innováció révén nemcsak egy új sporteszközt kaphat a világ, hanem reményeink szerint hamarosan egy olimpiai sportágat is."

Ronaldinho vasárnap a színfalak mögött oktatott:

A sajtóeseményen ott volt Nyilasi Tibor 70-szeres válogatott labdarúgó is az MLSZ részéről, aki szintén méltatta az eszközt.

Arra biztatok mindenkit, hogy próbálja ki. A gyerekeknek azt üzenem, hogy használják ezt az asztalt, mert ha nagy focisták akarnak lenni, akkor nélkülözhetetlen, hogy technikailag tökéletesek legyenek. Mindig mondtam, hogy nem az a jó focista, aki rugdossa, hanem, aki simogatja a labdát, a teqball erre is tanít.

Ronaldinho kint is tartott egy rövid bemutatót Fotó: Polyák Attila - Origo

A sajtótájékoztatón ott volt Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is, valamint Fürjes Balázs kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos, aki leleplezett egy 2024-es budapesti olimpiai rendezésű teqballasztalt, ezt a budapesti Olimpiai Parknak adományozzák.