Luis Suárez átvette az európai Aranycipőt

Luis Suárez, Barcelona, foci
Barcelona's Uruguayan forward Luis Suarez (C) poses with his children Delfina (L) and Benjamin, after receiving the 2015-2016 Golden Shoe award to the leading goalscorer in league matches from the top division of every European national league, on October 20, 2016 in Barcelona. / AFP PHOTO / JOSEP LAGO
Vágólapra másolva!
Luis Suárez, a Barcelona uruguayi labdarúgója csütörtökön átvette az európai Aranycipőt, amelyet az előző idény legjobb góllövőjeként érdemelt ki.

A 29 éves csatár pályafutása során második alkalommal kapta meg az elismerést, miután az előző évadban 35 spanyol bajnoki meccsen 40 gólt szerzett. A teljes szezont 59 találattal zárta, amelyet 52 találkozón ért el.

"Szeretném megköszönni a Barcelonának, hogy itt lehetek, és lehetőségem van elérnem az álmomat, a céljaimat. Kiváló csapattársaim vannak, akik megkönnyítik a dolgomat. Persze a gólhoz jó helyen kell lennem" - mondta Suárez.

Luis Suárez két gyermekével, Delfinával és Benjaminnal Forrás: AFP/Josep Lago

A bajnoki címvédő katalán klub csatára a 2013-14-es idényben kapta meg először az Európai Aranycipőt - Cristiano Ronaldóval megosztva -, amikor a Liverpool színeiben 31 gólt szerzett.