Mourinho élete kész katasztrófa Manchesterben

FOOTBALL - ENGLISH LEAGUE CUP - MANCHESTER UNITED v MANCHESTER CITY CITY COUPE cup ENGLISH FOOT FOOTBALL league MANCHESTER Soccer SPORT UNITED
Manchester United manager Jose Mourinho with mascot Fred the Red during the English League Cup, Fourth Round, football match between Manchester United and Manchester City on October 26, 2016 played at Old Trafford in Manchester, England - Photo Matt West / Backpage Images / DPPI
Vágólapra másolva!
A portugál trénert nem az eredmények zavarják, hanem az, hogy szállodában kell laknia, távol a családtól és még kaját is telefonon kell rendelnie.

José Mourinho nem élete legjobb formáját futja. És nem csak szakmailag van közel pályafutása mélypontjához – kilenc forduló után 14 ponttal csak a 7. helyen állnak a bajnokságban –, de pályán kívül is meglehetősen rossz passzban van.

Erről panaszkodott a Manchester City ellen végül 1-0-ra megnyert Ligakupa-mérkőzés előtt az őt faggató Sky Sportsnak.

Néha szeretnék elmenni sétálni, de nem tehetem meg. Jó lenne átmenni a hídon, hogy beüljek egy étterembe, de azt sem tehetem meg. Vagy vennék egy házat, de, igazából, nem is tudom, hogy minek" – siránkozott a portugál.

Pedig még barátai is vannak a városban Forrás: DPPI/Matt West

Aki elmondta, hogy mióta munkába állt azóta a Lowry Hotel legfelső emeletének egyik lakosztályában él, miközben a családja továbbra is Londonban lakik.

"A lányom 20 éves lesz, és Londonban jár egyetemre, a fiam is már 17 éves, és ott focizik. Már abban a korban vannak, amikor nem ragaszkodnak annyira az apjukhoz, mint korábban. Életemben először fordul elő, hogy távol vagyok a családomtól."

És akkor még ott vannak a lesifotósok, akik minden nap csőre töltött objektívvel várják vagy a szálloda, vagy az őt támogató ruházati márka üzletének közelében.

Kész szerencse, hogy létezik már okostelefon, így legalább az éhhalál nem fenyegeti Mourinhót. "Vannak ezek az alkalmazások, úgyhogy ételt tudok rendelni, amit néha meg is teszek."

Csőstül jön a baj, büntet a szövetség

Az angol szövetség (FA) várhatóan meg fogja büntetni Mourinhót, amiért a Liverpool elleni (0-0-ra végződő) bajnoki mérkőzés előtt az egyik sajtótájékoztatón azt találtam mondani, hogy "nehéz helyzetben lesz" Anthony Taylor játékvezető, akire, szerinte, "komoly nyomás" nehezedett a mérkőzés előtt liverpooli részről, lévén manchesteri születésű. A Premier League-ben 2009 óta tilos mérkőzés előtt a játékvezetőkkel nyilvánosan foglalkozni.

A szabályt éppen Mourinho miatt hozták, aki egy West Ham United elleni meccs szünetében a bírók öltözőjében vonta kérdőre a játékvezetőket a pályán hozott döntéseik miatt.