Nem kértek a FIFA-ból, az pedig nem kért belőlük

fbl Horizontal
A Guatemala Men's National team fan celebrates before the start of the 2018 FIFA World Cup qualifying semifinal round match against the US Men's National team in Columbus, Ohio on March 29, 2016. / AFP PHOTO / Paul Vernon
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) pénteken azonnali hatállyal felfüggesztette Guatemala tagságát.

Azért döntött így, mert a közép-amerikai ország sportági szövetségének vezetői elutasították, hogy egy, a FIFA által létrehozott bizottság irányítsa ideiglenesen a szervezetet.

A FIFA tavaly decemberben azért állított fel testületet, hogy modernizálja a szervezetet, stabilizálja pénzügyi helyzetét és megszervezze a tisztújítást, de a helyi sportági szövetség közgyűlése megvonta a bizottságtól a mandátumot.

A válogatottat nem érintik a történtek... Forrás: AFP/Paul Vernon

A FIFA leszögezte, Guatemala akkor válik ismét a nemzetközi szövetség teljes jogú tagjává, ha közgyűlése 2017. július 31-ig meghosszabbítja a kijelölt bizottság mandátumát.

Guatemala kizárása azt jelenti, hogy válogatottja és klubjai semmilyen nemzetközi sorozatban nem vehetnek részt. A világranglistán 83. helyen álló nemzeti együttest ez annyiban nem érinti, hogy már kiesett a 2018-as világbajnokság selejtezősorozatából.