Az Inter 14 meccs után kirúgta Frank de Boert

Frank de Boer
Inter Milan's Dutch head coach Frank de Boer looks on during the Italian Serie A football match Sampdoria vs Inter Milan on October 30, 2016 at the Luigi Ferraris Stadium in Genoa. / AFP PHOTO / MARCO BERTORELLO
Vágólapra másolva!
A Serie A-ban szereplő Internazionale hivatalosan is megerősítette a korábbi sajtóhíreket, miszerint távozik a klub vezetőedzője, Frank de Boer. A holland 14 mérkőzésen irányította a milánói alakulatot.

A holland szakember az Ajaxot hagyta el a 2015–2016-os végén, majd nyáron a távozó Roberto Mancinit váltotta az Internél. Bár akadtak jó eredményei a kispadon (pl.: a bajnok Juventus legyőzése),

legutóbbi hét találkozójából ötöt is elveszített, a Serie A-ban 11 fordulót követően a 12. helyen áll a csapat, ezt pedig nem nézte jó szemmel az Internazionale vezetősége.

Az Inter a Sampdoria ellen 1–0-ra elbukott bajnoki mérkőzés után két nappal, hivatalos közleményben köszönte meg Frank de Boer munkáját, továbbá bejelentette, hogy a csütörtöki, Southampton elleni Európa-liga-találkozóig a tartalékok edzője, Stefano Vecchi irányítja a csapatot.

Az olasz sajtó meg nem erősített, de tényként közölt információi szerint

De Boer helyét a legutóbb a Laziót irányító Stefano Pioli veszi át.

Frank de Boer későn érkezett, de korán távozik Milánóból Forrás: AFP/Marco Bertorello