Vágólapra másolva!
Majdnem csodát tett a Legia Warszawa, amelyik kétgólos hátrányt ledolgozva egy percig még vezetett is a címvédő ellen. A vége 3-3, ami lehet, hogy az egész BL-idény legnagyobb meglepetése. A Reallal ellentétben a Sportingot legyőző Dortmund már továbbjutott a csoportból. Negyedik meccsén sem kapott gólt a Leicester City, a Monaco hármat, a Sevilla négyet rúgott.

A Bajnokok Ligája csoportkörében a negyedik forduló szerdai játéknapjának leghangulatosabb mérkőzését Varsóban játszották volna, ha a lengyel ultrák két balhéja (előbb megtámadták a dortmundi vendégszurkolókat, majd Madridban a spanyol rendőröket) miatt az UEFA nem rendeli zárt kapuk mögé találkozót. Így aztán csak a forduló legjobb meccse lett belőle.

A Real villámrajtot vett és Gareth Bale hatalmas góljával már az első perc végén megszerezte a vezetést a címvédő.

A Nikolics Nemanját kezdőként bevető Legia a félidő közepén kezdett magához térni, és elsősorban légiósai, a francia Moulin, a belga Odjidja, a brazil Guilherme és a magyar csatár révén kezdett veszélyeztetni. De pont mikor lendületbe jönnének, érkezik a második madridi gól, Bale lekészítéséből Benzema talált be a meccsen több nagy védést is bemutató Malarz kapujába.

A Legia azonban nem egy ijedős csapat, és azt mondták, hogy most nem törlik fel velük a padlót, úgy, mint Madridban. A 40. percben Guilherme készítette le a labdát Odjidjának, a belga kettőt tolt befelé, majd, amikor a kapuval szemben volt, hatalmas gólt lőtt – 1-2.

A második félidőben kényelmes tempóban focizgatott a Real, ők irányították ugyan a játékot, de a Legia egyre bátrabban ment előre. Annyira bátran, hogy az 58. percben Miroslav Radovic jó 20 méterről kilőtte a bal alsó sarkot – 2-2!

És itt még nem volt vége. A kissé enerváltan játszó – Ronaldo ezúttal csak a reklamálásban járt élen – Real annyira nem találta önmagát, hogy Thibault Moulin nagy góljával a lengyelek a 84. percben átvették a vezetést.

Amit kereken egy percig tudtak őrizni, ekkor Mateo Kovacic megszerezte pályafutása harmadik BL-gólját, amivel kiegyenlített a Real, de a meccset már nem tudta megnyerni – az utolsó másodpercben Lucas Vázquez bombázott a felső lécre, így maradt a 3-3.

Ami azt jelenti, hogy a Real Madrid második az F csoportban a Sportingot hazai pályán Adrian Ramos fejes góljával 1-0-ra legyőző Borussia Dortmund mögött.

Eredmények, F csoport:
Legia Warszawa - Real Madrid 3-3 (1-2)
g.: Odjidja (40.), Radovic (58.), Moulin (84.), ill. Bale (1.), Benzema (35.), Kovacic (85.)
Dortmund - Sporting 1-0 (1-0)
g.: A. Ramos (12.)

A csoport állása: 1. Dortmund 10 pont, 2. Real Madrid 8, 3. Sporting 3, 4. Legia Warszawa 1

Az E csoportban a Monaco az első félidőben dűlőre vitte a dolgot a CSZKA Moszkva ellenében. A franciák a 41 perc után már 3-0-ra vezettek. Radamel Falcao két gólt lőtt. Hihetetlen, de a kolumbiai csatár 2010. február 17., azaz 2450 nap után talált be újra BL-meccsen.

Falcao második gólja:

A csoport másik mérkőzésén a Tottenham hazai pályán – némi meglepetésre – 1-0-ra kikapott a Bundesligában csak szenvedő Bayern Leverkusentől.

Eredmények:
Monaco - CSZKA Moszkva 3-0 (3-0)
g.: Germain (12.), Falcao (28., 41.)
Tottenham - Leverkusen 0-1 (0-0)
g.: Kampl (65.)

A csoport állása: 1. Monaco 8 pont, 2. Leverkusen 6, 3. Tottenham 4, 4. CSZKA 2

A G csoportban a negyedik meccsét is letudta kapott gól nélkül a Leicester City. Igaz, az angol bajnoknak oda a száz százalékos mérlege, ezúttal ugyanis ők sem rúgtak gólt Koppenhágában. A Porto hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Club Brugge-t.

Eredmények:
Köbenhavn - Leicester City 0-0
FC Porto - Club Brugge 1-0 (1-0)
g.: T. Pina (38., öngól)

Az állás: 1. Leicester City 10 pont, 2. Porto 7, 3. FC Köbenhavn 5, 4. Club Brugge 0

A H csoportban a Juventus Higuaín büntetőjével alig negyedóra játék után megszerezte a vezetést, amit a 84. percig meg is őrzött, ekkor azonban Tolisso révén egyenlítettek a franciák.

A lehetőséget köszönte szépen a Sevilla. A spanyolok fél óra után vezetést szereztek a Dinamo Zagreb ellen, majd a szünet előtt kiállították a vendégektől Stojanovicot, amire a Sevilla három góllal tett rá a második félidőben – és nagyon úgy tűnik, hogy ezzel tovább is jutottak.

Eredmények:
Juventus - Olympique Lyon 1-1 (1-0)
g.: Higuaín (13.), ill. Tolasso (84.)
Sevilla - Dinamo Zagreb 4-0 (1-0)
g.: Vietto (31.), Escudero (66.), N'Zonzi (80.), Ben Yedder (87.)
kiállítva: Stojanovic (45., Dinamo)

Az állás: 1. Sevilla 10 pont, 2. Juventus 8, 3. Olympique Lyon 4, 4. Dinamo Zagreb 0