Vágólapra másolva!
Davide Lanzafame olyat tett a kispesti futballcsapatban, amire utoljára Détári Lajos volt képes.

A Juventusban nevelkedő, mégis az Interért rajongó Lanzafame 2013-ban egyszer már letudott egy rövidebb bevetést a Honvédnál,

akkor tíz meccsen öt gólt szerzett,

és ezzel tevékeny részese volt annak, hogy a kispestiek bevitorláztak a harmadik helyre.

Csak a Mezőkövesd maradt ki a szórásból

A nemzetközi kupában viszont már nem tudott a kispestiek segítségére lenni, mivel belekeveredett az olasz fogadási botrányba, és 16 hónapra eltiltották. Lanzafame most visszatért Kispestre, és a három évvel ezelőttinél is jobb formában van, ezt mi sem jelzi jobban, minthogy

az eddigi hét meccséből haton gólt lőtt.

Ott folytatta, ahol három éve abbahagyta Fotó: Adrián Zoltán - Origo

A 29 éves olasz Mezőkövesdben lépett először pályára, akkor egy gólpasszal jelentkezett, azóta viszont sorrendben az MTK, a Debrecen, a Videoton, az Újpest, a Fradi és a Haladás ellen is betalált.

A pontrúgásokból nagyon hatékony

Háromszor tizenegyesből volt eredményes, kétszer szabadrúgásból, az egyetlen akciógólját a Videoton ellen szerezte, amikor fejese a kapufát és Negót érintve került a gólvonal mögé.

Egy, a csapattal foglalkozó blog előásta, hogy ezt megelőzően utoljára Détári Lajos tudott egymás után hat meccsen gólt szerezni kispesti színekben, a legendás irányító az 1986-1987-es idényben a Rába ETO, a Siófok, a Vasas, a Békéscsaba, a Zalaegerszeg és az Újpest ellen építette fel a sorozatát, aztán az MTK ellen már csendben maradt.

A Honvéd most a hétvégén a Diósgyőrt fogadja hazai pályán,

a miskolciak ellen folytatódhat Lanzafame nagy sorozata.