Yaya Touré behódolt Guardiolának

FOOTBALL - FRIENDLY GAME - BAYERN MUNICH v MANCHESTER CITY BAYERN CITY FOOT FOOTBALL FRIENDLY GAME MANCHESTER MATCH MUNICH PRE SEASON preparation Soccer SPORT
Manchester City manager Josep Guardiola issues instructions to Yaya Toure during the pre season friendly football match between Bayern Munich and Manchester City on July 20, 2016 played at the Allianz Arena in Munich, Germany - Photo Matt West / Backpage Images / DPPI
Vágólapra másolva!
Yaya Touré, a Manchester City labdarúgója elnézést kért Josep Guardiola vezetőedzőtől és a klubtól is, amiért ügynöke korábban panaszkodott a sajtó képviselőinek.

"A saját nevemben és mindazok nevében, akik engem képviselnek, elnézést kérek a múltban történt félreértések miatt a csapat vezetésétől és mindazoktól, akik a klubnak dolgoznak" – írta Facebook-oldalán a 33 éves elefántcsontparti középpályás. Hozzátette, azok a megnyilvánulások nem tükrözik álláspontját a klubról és annak dolgozóiról.

Touré legutóbb augusztus 24-én, a Steaua Bucuresti elleni Bajnokok Ligája-selejtező visszavágóján lépett pályára a manchesteri együttesben. Guardiola szeptember végén hangsúlyozta, addig nem számít a játékosra, amíg nem kér bocsánatot azért, mert ügynöke, Dimitri Seluk úgy fogalmazott: a tréner megalázta ügyfelét azzal, hogy kihagyta a Bajnokok Ligája csoportkörére nevezett keretből.

Nehéz döntés volt kihagyni őt a BL-csapatból, de egy nappal később az ügynöke máris szaladt a médiához. Tourénak még nem volt bátorsága, hogy felhívjon. Ettől a pillanattól nem tagja a csapatnak" – jelentette ki akkor Guardiola, és hozzátette: Seluktól is bocsánatkérést vár.