Szalai nélkül lopott pontot a Hoffenheim Münchenből

Soccer: Hamburger SV vs Borussia Dortmund soccer Bundesliga
Dortmund's coach Thomas Tuchel (l) and Pierre-Emerick Aubameyang are happy about Aubameyang's 0:1 goal during the match between Hamburger SV and Borussia Dortmund on the tenth match day of the Bundesliga at Volksparkstadion in Hamburg, Germany, 5 November 2016. PHOTO: CHRISTIAN CHARISIUS/dpa (ATTENTION: Due to the accreditation guidelines, the DFL only permits the publication and utilisation of up to 15 pictures per match on the internet and in online media during the match.)
Vágólapra másolva!
A címvédő ugyan többet tett a győzelemért, de nem csak szerencséje nem volt, igazából jól sem játszott. Szalai Ádám nem lépett pályára, Kleinheisler László viszont 75 percet játszott a Leverkusenben kikapó Darmstadtban. A dortmundi Aubameyang mesternégyest vágott Hamburgban.

A Bundesliga idei szezonjának két legeredményesebb csapata találkozott az Allianz Arenában. Meglepetésre a vendég Hoffenheim kezdett aktívabban, és Karem Demirbay nagy góljával a 16. percben meg is szerezte a vezetést.

Fél órának kellett eltelnie, hogy magára találjon a Bayern, ekkor Robben iramodott meg középen, balra játszott a mellette nyargaló Douglas Costához, a brazil veszélyes középreadására pedig érkezett Robert Lewandowski – de munka nélkül maradt, ugyanis a svájci Steven Zuber a saját kapujába passzolt miközben menteni igyekezett.

A második félidőben inkább a Bayern szaporázta, de, amikor Mats Hummels a legveszélyesebb az ellen kapujára (kapufáig jutott), akkor abból sok jó nem sül ki. Szalai Ádám, a Hoffenheim magyr válogatott csatára ezúttal a kispadról nézte végig a találkozót.

Kleinheisler kezdett, Aubameyang termelt

A Darmstadt csapatában újra kezdőként kapott szerepet Kleinheisler László, és 75 percet töltött a pályán. Sok örömre azonban nem volt oka, mert a hét közepén Londonban BL-meccset nyerő Leverkusan ezúttal is győzni tudott egy ótgólos meccsen.

A Dortmund nem kímélte a kiesés elől egyre reménytelenebbül menekülő Hamburgot, és kegyetlenül elvertk az északiakat. Még fél óra sem telt el, amikor Pierre-Emerick Aubameyang már mesterhármasnál tartott, majd a második félidő elején hozzá tett még egyet.

Mindezt azok után, hogy szerdán felfüggesztette őt Thomas Tuchel vezetőedző, mert engedély nélkül utazott el Olaszországba, és ki is maradt a Sporting elleni BL-meccs keretéből.

Idő közben kibékültek:

Dortmundi játékosként utoljára Michael Zorc rúgott négy gólt egy bajnokin még 1988 májusában az Uerdingen ellen. További érdekesség, hogy a Bundesliga idei szezonjában még csak három mesterhármas született – de azok kivétel nélkül a HSV ellen.

A hamburgiakkal ellentétben a Wolfsburg szívmonitorán ezúttal nem egyenes vonal futott végig. Köszönhetően a 2013 áprilisa óta első bajnoki dupláját jegyző Mario Gómeznek.

Az Ingolstadt az utolsó öt percben már nem tudta tartani az állásait az Augsburg ellen, és továbbra is nyeretlen a bajnokságban.

Eredmények, Bundesliga 10. forduló:
Bayern München – Hoffenheim 1-1 (1-1)
g.: Zuberg (31., öngól), ill. Demirbay (16.)
Leverkusan – Darmstadt 3-2 (1-0)
g.: Calhanoglu (32.), Brandt (56.), Aranguiz (69.), ill. Colak (47.), Vrancic (85.)
Hamburgers SV – Dortmund 2-5 (0-3)
g.: N. Müller (55., 81), ill. Aubameyang (4., 23., 27., 48.), O. Dembélé (76.)
Ingolstadt – Augsburg 0-2 (0-0)
g.: R. Bobadilla (85.), Halil Altintop (90.)
Freiburg – Wolfsburg 0-3 (0-1)
g.: M. Gómez (41., 53.), R. Rodríguez (86., 11-esből)