91. perces dráma és egy csúnya sérülés Manchesterben

Manchester City
Manchester City's Chilean goalkeeper Claudio Bravo looks at the ball in his net after Middlesbrough's Dutch midfielder Marten de Roon (unseen) scored a late equalising goal for 1-1 during the English Premier League football match between Manchester City and Middlesbrough at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on November 5, 2016. / AFP PHOTO / OLI SCARFF / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Manchester City hazai pályán meglepetésre csak 1–1-es döntetlent játszott az újonc Middlesbrough ellen a Premier League 11. fordulójának szombati játéknapján, így akár a dobogóról is lecsúszhat, ha a közvetlen üldözői nyerni tudnak. 

A találkozó első félidejében a Middlesbrough kapusa, Victor Valdés okozott kellemetlen perceket a tévénézőknek, pedig nem tehetett róla.

A Barcelona és a Machester United korábbi játékosa honfitársával, Jesús Navasszal ütközött, a támadó talpa találkozott a kapus combjával, a stopli pedig csúnya sebet ütött Valdés lábán. Kemény fából faragták, egy kötéssel folytatta is a játékot. (Érdekesség, hogy mindkét csapat kapuját exbarcás őrizte, a túloldalon Claudio Bravo védett.)

Victor Valdés combjából kirúgtak egy darabot Forrás: 101 Great Goals

A félidő hajrájában Sergio Agüero szerezte meg a vezetést a ManCitynek. Az argentin támadó 14. találatát jegyezte a szezonban és 150. gólját a Manchester Cityen, a 223. fellépésén (minden sorozatot figyelembe véve). A gólpasszt attól a Kevin De Bruyne-től kapta, aki a 19. asszisztját osztotta ki tavaly őszi érkezése óta, ebben a mutatóban a belga a legjobb a csapatban.

Sergio Agüero 30 ellenféllel találkozott a PL-ben, 28 ellen betalált Forrás: AFP/Paul Ellis

A Manchester City a második félidőben már nem támadott olyan intenzíven, mint az elsőben, ennek pedig a 91. percben lett meg a böjtje, a Middlesbrough a holland Marten de Roon fejesgóljával egyenlíteni tudott és pontot rabolt Manchesterből.

A Manchester City a szezonban 11-ből 9 mérkőzésen kapott gólt, így nem kérdés, hogy melyik csapatrészen kell a legtöbbet dolgoznia Pep Guardiola menedzsernek.

A szombat délutáni mérkőzések másik meglepetését a Sunderland szolgáltatta, amely több mint fél órán keresztül emberhátrányban futballozott a Bournemouth otthonában, ennek ellenére megszerezte első győzelmét a 2016–2017-es bajnoki idényben. David Moyes menedzser 945 nap szünet után nyert ismét meccset a PL-ben.

Csodaszép Hazard-gólokkal gázolt a Chelsea a PL-ben

Premier League, 11. forduló:
Bournemouth-Sunderland 1-2 (1-1)
Burnley-Crystal Palace 3-2 (2-0)
Manchester City-Middlesbrough 1-1 (1-0)
West Ham United-Stoke City 1-1 (0-0)
Chelsea-Everton 5-0 (3-0)
vasárnap játsszák:
Arsenal-Tottenham Hotspur 13.00
Hull City-Southampton 15.15
FC Liverpool-Watford 15.15
Swansea City-Manchester United 16.00
Leicester City-West Bromwich Albion 17.30