Vágólapra másolva!
Dárdai Pált le szerette volna igazolni a Wolfsburg, ám a Hertha magyar edzőjét nem foglalkoztatja a váltás gondolata. Arról is beszélt az M4 Sportnak, hogy szerinte a magyar klubok nem készültek fel az Eb-sikerre, alábecsülték a hatását.

"Nem kerültem nehéz helyzetbe, mert nem hagytam magam befolyásolni" – mondta Dárdai Pál a Wolfsburg megkereséséről, majd hozzátette, hogy sok menedzser felvette vele a kapcsolatot. "A saját dolgommal akarok foglalkozni, ez az erősségem. Nem beszéltem senkivel, és amúgy is keveset olvasok, keveset nézek tévét, nem engedem, hogy az ilyesmi befolyásoljon. Öt-hat, ha nem hét menedzser szeretne velem együtt dolgozni, már vagy fél éve ajánlkoznak, de én nem foglalkozom ezzel.

Itt fociznak a fiaim is, az álmaimat élem. Reggelente futok, majd edzést tartok, melegítőben vagyok szinte egész nap."

Dárdai Pál (jobbra) úgy érzi magát, mint a mesében Fotó: Polyák Attila - Origo

Azt mondja, úgy él, mint a mesében, főképp, hogy a csapatnak is nagyon megy – jelenleg negyedik a Hertha a Bundesligában. "Ezt nem szeretném pénzre váltani, mert a pénz nem tesz boldoggá. Lehet, hogy nem keresek annyit, mint más klubokban kaphatnék, de most így vagyok boldog.

Van szalámi, kolbász, sonka, boldogok vagyunk a családdal."

Nem tudja, meddig lesz még a Hertha edzője, ám úgy véli, nem lehet egy helyen tizenöt évig. "Addig is minden meccsből tanulni akarok. Fiatal, tehetséges edzőnek tartom magamat, de nem szupersztárnak. Reálisan akarom látni a világot."

Fotó: Polyák Attila - Origo

Idén májusban az Origónak a magyar válogatott Eb-kijutása kapcsán azt mondta, a torna után fog eldőlni, hogy jobb lett-e a magyar foci. "Most nem érezni még, de meglátják, milyen eufória lesz Magyarországon az Eb alatt, mindenki meccset fog nézni. Úgy gondolom, az Eb után mindenki ki fog menni a saját csapatához meccset nézni, és innentől majd a magyar futballvezetőkön múlik, hogy miképp tudják a nézőket úgy kiszolgálni, hogy ott is maradjanak. Négy-hat pozitív év nagyon komoly változást idézhetne elő a magyar futballban. Jelen pillanatban azt gondolom, a magyar futball nem lett jobb, viszont jobb lehet, ha a mostani lehetőségeket meglovagolják."

A fővárosi klubokat nem bűvölte el Dárdai ötlete

Erre a gondolatmenetre visszautalva az M4 Sportnak azt mondta, hogy a jó Eb-szereplésből, úgy tűnik, nem sikerült tőkét kovácsolni. "A magyar klubok vezetése nem készült fel kellően az Európa-bajnoki sikerre. Mondtam, hogy eufória lesz, de otthon alábecsülték a hatását. Nem tudtuk meglovagolni, ezzel rúgtunk egy öngólt. Ment a vacakolás.

Mert olyan a szurkolótáborunk, olyan az ereje, hogy az hihetetlen. Vele mindenkit meg lehet verni, de ehhez kell, hogy a szurkolók a csapat mögött álljanak."