Vágólapra másolva!
Bernd Storck szövetségi kapitány szerint top csapat a svéd, ezért fontos tapasztalatokat gyűjthettünk ellenük. A német edző szerint remek évet zárt a magyar futball, de azért bőven van még hova fejlődnünk. 

Bernd Storck először a búcsúzókkal foglalkozott a sajtótájékoztatón. "Köszönöm a közös munkát a visszavonulóknak, minden jót kívánok nekik. Reméljük, a klubbjaikban még sokat hozzá tudnak tenni a magyar futballhoz, ahogy egész pályafutásuk során tették" - méltatta Juhász Rolandot, Király Gábort, Vanczák Vilmost és Hajnal Tamást a kapitány.

A mérkőzésre rátérve egyáltalán nem tűnt letörtnek Storck.

mondta, és bár a svéd válogatott valóban jó csapat, a Budapesten pályára lépő 11-et azért nehéz lenne top csapatnak mondani.

Helyzetünk sem sok volt a svédek ellen Fotó: Hirling Bálint - Origo

"Sajnos újra ki kell emelnem, hogy nemzetközi tapasztalat nélkül elég nehéz a játékosoknak felvenni egy ilyen meccs ritmusát. Ilyenkor a különbségek gyorsan megmutatkoztak.

és úgy gondolom, a fejlődésünket segítette a mérkőzés."

A magyar bajnokság önmagában kevés

"Sajnos a következő 4 hónapban nem lesz nemzetközi meccsünk, de ez az összecsapás is sokat adott nekünk, fontos tapasztalokkal gazdagodtunk. Mindig mondom, nagyon fontos, hogy erős ellenfelekkel szemben minél többször bizonyítsunk, mert ezekből a meccsekből tudunk kiindulni, ha fejlődésről beszélünk. Sajnos a magyar bajnokság és a kupa önmagában nem elég.

Vereséggel zártuk az évet Fotó: Hirling Bálint - Origo

Storck az évet is értékelte zárásként. "Sikeres évet tudunk magunk mögött, elégedettek lehetünk. Meg tudjuk állni a helyünket a kontinens legjobbjai ellen is, pedig nem sok magyar játékos edződik topligában. Úgy gondolom,

A most futó vb-selejtezőkre kitérve azt mondta, "szerezhettünk volna több pontot, de nehéz meccseket játszottunk, és nem lassíthatunk jövőre sem, mert egyből az Eb-győztessel kezdünk."

Janne Andersson, a svédek kapitánya szűkszavúan nyilatkozott, csak annyit mondott, elégedett az eredménnyel, csak amiatt van hiányérzete, hogy a csapata nem lőtt még 1-2 gólt. A magyar csapat játékát nem akarta értékelni, "ez nem az én dolgom, csak a saját játékosaimmal foglalkozom" - mondta a svéd válogatott szövetségi kapitánya.

„Nem tudom, mi volt a baj. Úgy érzem, figyelmetlenség előzte meg mindkét gólunkat, elkerülhetőek lettek volna. Örülök, hogy ilyen nagyszerű közönség előtt bemutatkozhattam, erre vártam egész életemben" – nyilatkozta Hangya Szilveszter, a Vasas most debütáló játékosa az M4 csatornának.

„Voltak lehetőségeink, de nem találtuk meg azt a ritmust, amit szerettünk volna játszani. Azok a fiatalok, akik pályára léptek tehetségesek, megmutatták, hogy lehet rájuk számítani. Mondhatjuk, hogy két legendát búcsúztattunk, sajnáljuk Juhászt és Királyt, de remélem, tudjuk őket pótolni" – mondta Németh Krisztián.