Kapar az elvett selejtezős pontjaiért Bolívia

Nelson Cabrera, foci, bolíviai fociválogatott
Bolivia's Nelson Cabrera (L) and teammates celebrate after tying with Chile 0-0 in a Russia 2018 World Cup football qualifier match in Santiago, on September 6, 2016. / AFP PHOTO / Claudio Reyes
Vágólapra másolva!
A Bolíviai Labdarúgó Szövetség igyekszik visszaszerezni a válogatottól egy játékos jogosulatltan szereplése miatt elvett világbajnoki selejtezős pontokat.

November 1-jei döntésével a nemzetközi szövetség illetékes testülete a chileiek és a peruiak elleni mérkőzést egyformán 3-0-val az ellenfélnek adta

a paraguayi születésű Nelson Cabrera jogosulatlan szerepeltetése miatt.

A bolíviaiak a pályán 2-0-ra győztek szeptember 1-jén La Pazban Peru ellen, öt nappal később pedig gól nélküli döntetlent játszottak Santiago de Chilében.

A döntéssel - amely ellen az FBF most fellebbezett - Chile két, Peru pedig három ponthoz jutott, míg Bolívia elvesztett négyet.

Nelson Cabrera Forrás: AFP/Claudio Reyes

Tizenkét fordulót követően Chile 20 ponttal a negyedik helyen áll, ami közvetlen vb-részvételt ér, míg Peru a nyolcadik 14, Bolívia pedig az utolsó előtti, azaz a kilencedik héttel. A dél-amerikai zónából - amelyben még hat forduló van hátra - négy csapat közvetlenül szerez jogot a világbajnoki részvételre, az ötödik helyezett pedig pótselejtezőt játszik az óceániai régió legjobbjával.

A FIFA szabályzata szerint honosított játékos csak akkor szerepelhet új hazája válogatottjában, ha előzőleg már öt éve ott élt. Cabrera korábban pályára lépett egy barátságos mérkőzésen Paraguay színeiben, ami még nem lett volna probléma, de csak négy éve költözött Bolíviába.