Kloppot nem lepte meg Gulácsiék remeklése

Gulácsi Péter, foci
Leipzig´s Hungarian goalkeeper Peter Gulacsi reacts during the German first division Bundesliga football match between 1 FC Cologne and RB Leipzig in Cologne, western Germany, on September 25, 2016. / AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ / RESTRICTIONS: DURING MATCH TIME: DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE TO 15 PICTURES PER MATCH AND FORBID IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO. == RESTRICTED TO EDITORIAL USE == FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050
Vágólapra másolva!
Jürgen Kloppot nem lepi meg, hogy az újonc Lipcse, illetve a Hoffenheim is jól szerepel ebben az idényben a német labdarúgó-bajnokságban.

"Mindét klubnál olyan módszerekkel dolgoznak, amelyek eltérnek a német együtteseknél megszokottaktól. Emiatt hatalmas tisztelet jár nekik" - hangsúlyozta a Liverpool menedzsere a WDR rádiónak adott pénteki nyilatkozatában.

A Leipzig és a Hoffenheim egyaránt veretlen tíz forduló után: Gulácsi Péter és Kalmár Zsolt csapata a második, míg a Szalai Ádámot foglalkoztató Hoffenheim a harmadik a Bundesligában. "Mindkét csapatot el tudom képzelni a nemzetközi kupákban, és biztos vagyok benne, hogy ki is harcolják ezt a lehetőséget" - tette hozzá Klopp.

Gulácsi Péter Forrás: AFP/Patrik Stollarz

A Liverpoolra kitérve úgy fogalmazott, nem akarja túlértékelni, hogy jelenleg vezeti a Premier League-et. "Elég régóta vagyok már a labdarúgásban ahhoz, hogy tudjam, ez nem más, mint egy pillanatnyi állapot. Mindazonáltal nagyon élvezem a helyzetet" –mondta.

A Liverpool november 6-án, a Watford 6-1-es legyőzésével 916 nap, 2014. május 6-a után állt újra a tabella élére.

"A legnagyobb különbség az angol és a német bajnokság között a bajnokaspiránsok számában van. Angliában öt csapat fog küzdeni a bajnoki címért, és mindegyik meg is nyerheti a trófeát. Itt egyszerűen nincsenek olyan mérkőzések, amelyeknek nincs tétjük" - fejtette ki.