Drámai meccsen esett ki az élvonalból az egykori Barca-sztár csapata

Henrik Larsson
Swedish forward Henrik Larsson of Helsingborg reacts after he is thanked by his fans after his last soccer match, a Swedish league match between Helsingborgs IF and Djurgardens IF at the Olympia stadium in Helsingborg, on October 28, 2009. After an international career in which he played also for Feyenoord, Celtic, Barcelona and Manchester United clubs, Larsson is to retire after tonight's match. AFP PHOTO/SCANPIX/BJORN LINDGREN --SWEDEN OUT--- / AFP PHOTO / SCANPIX SWEDEN / BJORN LINDGREN
Vágólapra másolva!
A svéd bajnokság rájátszásában a Halmastad idegenben 2-1-re legyőzte a Helsingborgs csapatát, ami azt jelenti, hogy a hazaiak 23 év után először estek ki az élvonalból, méghozzá a város szülöttének, Henrik Larssonnak az irányításával.

A Helsingborgs IF csak 14. lett a svéd bajnokság (Allsvenskan) élvonalában, ami azt jelentette, hogy a másodosztályban harmadik helyen végző Halmastad ellen oda-visszavágós rájátszással kellett eldönteniük, hogy melyik játszhat a következő szezonban az élvonalban.

Az első találkozó 1-1-es döntetlenre végződött Halmastadban, így a visszavágót a helsingborgi születésű, korábban a Feyenoordban, a Celticben, a Barcelonában és a Manchester Unitedben is megforduló egykori svéd válogatott csatár, Henrik Larsson irányította Helsingborgs várhatta kedvezőbb helyzetből a visszavágót.

Henrik Larsson karrierjében aligha volt ennél szomorúbb mérkőzés Forrás: AFP/Bjorn Lindgren

Aminek az első félideje csak nagy küzdelmet hozott gólt nem. A második játékrészt két hazai helyzettel indult, majd a vendégek kértek számon egy elmardt büntetőt a játékvezetőn.

A 82. percben aztán úgy tűnt, hogy eldőlt a párharc, mert Jordan Larsson révén a hazaiak megszerezték a vezetést.

Öt perccel később a játékvezető már befújta a vendégek javára a büntetőt,

amit a középső védő, Marcus Mathisen gólra is váltott. Három perccel később pedig a meccset és a feljutást is eldöntötte, amikor egy távoli lövése beakadt a Helsingborgs kapujába.

Jövő tavasszal tehát a Halmstad kezdheti majd az élvonalban az idényt, a Helsiingborgs pedig 23 év után először nem a legmagasabb osztályban fog szerepelni.